Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 17

Politologė įvertino I.Šimonytės elgesį: „Nusivylimo banga bus didžiulė“

Premjerė Ingrida Šimonytė beatodairiškai gina švietimo ministrę Jurgitą Šiugždinienę, kuri vis labiau klimpsta savivaldybių tarybų narių išlaidų skandale. Pasak politologės Rimos Urbonaitės, I.Šimonytės gerosios savybės kažkur šiuo metu išgaravo, o tokia pozicija gali pakenkti reitingams.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

J.Šiugždinienei paviešinus savo, kaip dar Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, išlaidų ataskaitas ir sulaukus didelės kritikos bangos, ją vėl stojo ginti premjerė Ingrida Šimonytė, surašiusi ilgą įrašą „Facebook“.

Tokia reakcija papiktino ir išlaidų istorijas į viešumą keliantį visuomenininką, laidų vedėją Andrių Tapiną, kuris teigė negalįs patikėti tokia premjerės pozicija.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė

Išgaravusios gerosios I.Šimonytės savybės

J.Šiugždinienę jau anksčiau, net ir nemačius jos ataskaitų, gynė tiek premjerė, tiek ir konservatorių partijos prezidiumas.

Nors reikalavimai pamatyti išlaidas pagrindžiančius dokumentus po paviešintų ataskaitų niekur nedingo, I.Šimonytė ir toliau įnirtingai gina savo kabineto narę.

Pasak Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologės Rimos Urbonaitės, tokia pozicija rodo, kad gerosios premjerės savybės kažkur išgaravo.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Rima Urbonaitė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Rima Urbonaitė

„Šiaip, Ingrida Šimonytė visada buvo labai racionali, labai tiksli ir kažkur šitos savybės dabar išgaravo, nes ji dabar rašo argumentus, kuriems iškart atsiranda kontrargumentai“, – 15min sakė politikos ekspertė.

Jos teigimu, I.Šimonytė praleidžia vieną svarbią detalę J.Šiugždinienės ataskaitose.

„Yra mažų mažiausiai keista, nes, atkreipsiu dėmesį – Ingrida Šimonytė yra labai tiksli, grafoje yra galimybė nurodyti dokumentų numerius, bet niekas panašaus nepadaryta. Tai, kad čekiukų nepriima, nereiškia, jog negali nurodyti dokumentų numerių“, – pabrėžė politologė.

„Kur visa tai išgaravo, aš neįsivaizduoju“, – pridūrė ji.

„Nusivylimo banga bus didžiulė“

Anot MRU politologės, dabartinė situacija yra bloga ir greičiausiai negalvojama apie pasekmes, nes „nusivylimo banga bus didžiulė“.

„Mes matome ataskaitas su keistomis datomis, matome netgi keistus įrašus, keistas sumas. Mus tarsi premjerė dabar bara, kad kyla tie klausimai – o tai vis dėlto, ar įmanoma tiek išleisti, ar neįmanoma? Tai tikrai nėra geriausia komunikacinė taktika“, – kalbėjo R.Urbonaitė.

Vis dėlto, kalbant apie pokyčius reitinguose, neaišku, kaip šis skandalas juos paveiks.

„Konservatoriai turi labai lojalų rinkėją ir dabar be galo sunku pasakyti, kiek tokių, kurie sakys – palauk, palauk, kur dingo tie visi standartai? Mano aplinkoje šiuo metu žmonių, kurie kelia klausimus, reiškia apmaudą ir nusivylimą, yra tikrai nemažai, nors tai yra žmonės, kurie paprastai balsuodavo už konservatorius“, – pasakojo politikos ekspertė.

Jos teigimu, jeigu konservatoriai tikisi, kad ir po tokio skandalo jiems pavyks išlaikyti lojalius rinkėjus, tai tuomet „šitaip mąstant galima labai stipriai nusivilti“.

„Čia yra etikos ir moralės dalykai, čia yra emocija. Ji rinkėjui yra svarbi“, – pabrėžė R.Urbonaitė.

Mano aplinkoje šiuo metu žmonių, kurie kelia klausimus, reiškia apmaudą ir nusivylimą, yra tikrai nemažai, nors tai yra žmonės, kurie paprastai balsuodavo už konservatorius

Naujausių apklausų duomenimis, I.Šimonytė, jeigu dalyvautų prezidento rinkimuose ir jie vyktų ateinantį savaitgalį, būtų pirma po Gitano Nausėdos.

Konservatoriai irgi yra antroje partijų reitingo vietoje. Prieš juos yra socialdemokratai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius