-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 12

Popierinių lėktuvėlių asai keliaus į Austriją

Klaipėdos socialinių mokslų kolegijos studentas Gediminas Jucius save gali vadinti tikru popierinių lėktuvėlių laidymo profesionalu.
G.Jucius tapo vienu iš trijų laimingųjų, gegužę dalyvausiančių popierinių lėktuvėlių pasaulio čempionate Austrijoje.
G.Jucius tapo vienu iš trijų laimingųjų, gegužę dalyvausiančių popierinių lėktuvėlių pasaulio čempionate Austrijoje. / Egidijaus Jankausko/

Studentas tapo vienu iš trijų laimingųjų, kurie gegužės pradžioje atstovaus Lietuvai popierinių lėktuvėlių pasaulio čempionate Austrijos mieste Zalcburge. Į šią šalį suvažiuos per 250 geriausių popierinių lėktuvėlių pilotų iš 85 šalių. G.Jucius į Austriją keliaus kartu su Vilniuje studijuojančiu Mariumi Bliujumi bei Kaune mokslus kremtančiu Artūru Bauža.

Organizatoriai džiaugėsi, kad finalininkai tapo visų trijų didžiųjų miestų, kuriuose ir vyko kvalifikacinės rungtynės, atstovai.

„Red Bull Paper Wings“ – tai popierinių lėktuvėlių varžybos studentams, šiemet visame pasaulyje rengiamos 85 šalyse. Studentai įvairiuose universitetuose rungėsi „Ilgiausio laiko ore“, „Ilgiausio nuotolio“ ir „Figūrinio skraidymo“ kategorijose.

Prieš mėnesį Klaipėdoje vykusiomis varžybomis susidomėjo 22 studentai, tarp kurių tik viena mergina. Gediminas Jucius geriausias pasirodė net dviejose kategorijose. Jo išlankstytas lėktuvėlis ore išsilaikė ilgiausiai – 7, 85 sekundes ir nuskriejo toliausiai – 18,71 metrus.

„Kolegė pakvietė dalyvauti varžybose ir štai man pasisekė. Viltis, kad pateksiu tarp geriausių šalyje, buvo, bet ne per didžiausia, nes maniau, kad kituose miestuose per atrankines varžybas kas nors pagerins mano rezultatus“, – sakė kelionę į Austriją laimėjęs studentas.

G.Juciui nusišypsojo sėkmė – nei Kauno, nei Vilniaus studentams nepavyko pagerinti „Ilgiausio laiko ore“ rezultato, jo lėktuvėlis ore išbuvo ilgiausiai. „Matyt pasiteisino vaikystėje naudota lėktuvėlių lankstymo technika. Per varžybas buvo duoti brėžiniai, kaip lankstyti, tačiau aš lanksčiau pagal savo metodiką. Ji pasiteisino“, – šypsojosi studentas.

„Ilgiausio nuotolio“ čempiono vardo G.Juciui išlaikyti nepavyko. Vilnietis M.Bliujus lėktuvėlį nuskraidino 26,57 metrus ir laimėjo kvietimą į Austriją. „Figūrinio skraidymo“ nugalėtoju tapo įspūdingas Kaune studijuojančio Artūro Baužos pasirodymas – atlikęs salto, sugavęs ir vėl paleidęs lėktuvėlį jis gavo trečiajį bilietą į Austriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius