Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 21

Popiežiaus Jono Pauliaus II piligrimų kelio programą ketinama pratęsti iki 2020 metų

Dėl krizės nespėjus sutvarkyti visų objektų, kur Lietuvoje viešėdamas lankėsi popiežius Jonas Paulius II, Vyriausybė planuoja šiuos darbus pratęsti iki 2020 metų.
Popiežius su balandžiu
Popiežius su balandžiu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybės kanceliarija parengė ir siūlo Ministrų kabinetui priimti naują nutarimą dėl Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų išsaugojimo bei pritaikymo.

Pagal projektą, ketinama sutvarkyti šalia Aušros Vartų koplyčios esantį Bazilijonų skverą, Vilniaus Kryžiaus kelyje arba Vilniaus Kalvarijose pastatyti viešuosius tualetus, įrengti dvi automobilių stovėjimo aikšteles ir suremontuoti gatvės atkarpą, jungiančią Kalvarijų ir Ateities gatvių sankryžą su automobilių stovėjimo aikštele, suremontuoti patį Kryžiaus kelio taką, įsteigti Piligrimų informacijos centrą.

Taip pat žadama sutvarkyti Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblį, prie Šiluvos Šiluvos Švč. Mergelės Marijos

Tikiu.lt nuotr./Pakeliui į `iluvą.
Tikiu.lt nuotr./Pakeliui į Šiluvą.

gimimo bazilikos pastatyti tualetus, atlikti Vilniaus arkikatedros bazilikos pastato būklės ir gruntinio vandens lygio monitoringą, imtis reikiamų priemonių neigiamoms pasekmėms šalinti, sutvarkyti Valavičių ir Šv. Vladislovo koplyčias arkikatedroje.

Pagal projektą, 2014–2018 metais prie Kryžiaus kalno turėtų būti įrengtos Kryžiaus kelio stotis bei parengti bažnyčios prie Kryžių kalno statybos projektą, pradėti darbus.

Be to, ketinama sutvarkyti Kauno arkikatedros bazilikos stogą, vidų ir išorę, vargonus Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios vitražus ir kt.

Planuojama išleisti informacinį lankstinuką, pristatantį Jono Pauliaus II piligrimų kelią, piligrimų kelio vadovą, proginę monetą.

Vyriausybė dar 2007 metais buvo patvirtinusi Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų pritaikymo piligrimų ir turizmo reikmėms 2007–2013 metais programą. Tačiau nemaža dalis programos priemonių dėl ekonomikos sunkmečio liko neįgyvendintos, todėl parengtas naujas dokumentas leistų ją pratęsti.

Į piligrimų kelią įtraukti 16 svarbiausių Lietuvos sakralinių objektų, kuriuos aplankė popiežius Jonas Paulius II per vizitą Lietuvoje, kiti su šiuo popiežiumi susiję sakraliniai objektai, taip pat piligrimų ir turistų ypač lankomi sakraliniai objektai.

Vyriausybės nutarimo projekte pabrėžiama, kad dauguma numatytų darbų bus finansuojamos iš 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos.

Lietuvoje popiežius Jonas Paulius II lankėsi 1993 metų rugsėjo 4–8 dienomis. Jis buvo pirmasis istorijoje Lietuvą aplankęs popiežius.

algirdasbrazauskas.lt nuotr./Algirdas Brazauskas su Lietuvoje vieaėjusiu popiežiumi Jonu Pauliumi II (1993 m.)
algirdasbrazauskas.lt nuotr./Algirdas Brazauskas su Lietuvoje viešėjusiu popiežiumi Jonu Pauliumi II (1993 m.)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius