Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 17 /11:24

Populiariausi – D.Grybauskaitė, V.Matijošaitis ir S.Skvernelis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis išlieka populiariausių šalies politikų trejetuke, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jos duomenimis, šalies vadovę kovą palankiai vertina 61,8 proc. Lietuvos gyventojų, o neigiamai – 21,9 procento. Praėjusio mėnesio apklausoje šie rodikliai atitinkamai buvo 65,7 proc. ir 20,8 procento.

V.Matijošaitį palankiai vertina 56,6 proc. apklaustųjų, vasario apklausoje jo reitingas buvo 56,4 procento. Nepalankiai Kauno merą kovą vertino 15,4 proc., o vasarį – 15,1 proc. respondentų.

kiek padidėjo premjero Sauliaus Skvernelio reitingas – kovą jis sulaukė 54,3 proc. palankių ir 23,7 proc. nepalankių vertinimų. Vasarį šie rodikliai buvo 49,8 proc. ir 27 procentai.

Į palankiausiai vertinamų Lietuvos politikų penketuką taip pat pateko užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

L.Linkevičių kovą palankiai vertino 47,8 proc., o nepalankiai – 16,6 procentų apklaustųjų. Vasarį šie rodikliai siekė 45,3 proc. ir 17,3 procento.

Pasak „Vilmorus“ direktoriaus Vlado Gaidžio, nors populiariausių politikų trejetas nepakito, pagal teigiamų ir neigiamų vertinimų balansą į pirmą vietą pakilo V. Matijošaitis.

„Pagal šį rodiklį pirmą kartą apklausų istorijoje pirmoje vietoje yra Visvaldas Matijošaitis – jo reitingas per mėnesį mikroskopiškai paaugo, tačiau Dalios Grybauskaitės sumažėjo. Trečioje vietoje pagal šį rodiklį būtų Linas Linkevičius“, – BNS sakė V.Gaidys.

„Vilmorus“ vadovas taip pat išskyrė nuosekliai didėjanti šeštoje vietoje esančio partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio populiarumą: jį kovą teigiamai vertino 41,5 proc., neigiamai – 18,5 proc. apklaustųjų (vasarį – atitinkamai 35,6 proc. ir 19,1 proc.).

„Tai aukščiausias Remigijaus Žemaitaičio rezultatas, kokį jis yra turėjęs“, – teigė V.Gaidys.

Seimo pirmininką kovą palankiai vertino 43,3 proc. apklaustųjų, vasarį – 46,7 proc., neigiama – atitinkamai 19,7 proc. ir 19,2 proc. respondentų.

Gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „ Vilmorus“ atliko kovo 2-10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius