-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 15

Populiariausia išlieka Socialdemokratų partija, Viktoro Uspaskicho reitingai krenta

Populiariausia partija Lietuvoje išlieka valdantieji socialdemokratai, gana smarkiai lenkiantys už jų likusius koalicijos partnerius ir opozicijoje esančius konservatorius, rodo penktadienį paskelbti apklausos rezultatai.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Luko Balandžio nuotr.

Tyrimo metu paklausus, už ką balsuotų rinkimuose į Seimą, jei jie vyktų artimiausią sekmadienį, 28,7 proc. respondentų pasirinko Socialdemokratų partiją.

Antroje vietoje atsidūrė Darbo partija, kurią vasarį žadėjo palaikyti 12,9 proc. apklausos dalyvių – tai 2,4 procentinio punkto mažiau nei sausį.

Po jų rikiuojasi opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija su 7,5 proc. reitingu, valdančioji partija „Tvarka ir teisingumas“, už kurią sakė ketinantys balsuoti 7 proc., ir Liberalų sąjūdis su 6,7 proc. respondentų parama.

Tyrimo duomenimis, socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius yra aiškus lyderis tarp politikų, kuriuos gyventojai nori matyti premjero poste – jį tinkamiausiu šiai pozicijai laikė 36,6 proc. respondentų. Po jo likę „darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas ir konservatorių vadovas Andrius Kubilius sulaukė atitinkamai 6,6 ir 5,5 proc. tokios paramos.

Bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausos duomenis skelbia naujienų portalas delfi.lt Vasario 18–26 dienomis buvo apklausti 1004 Lietuvos gyventojai nuo 18 iki 75 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius