Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25

Postą išsaugojęs Vytenis Andriukaitis: „darbiečiai“ dirbo kaip opozicija

Sveikatos apsaugos ministras, socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis teigia suprantantis, kodėl jam priekaištų rado opozicija, tuo tarpu Darbo partija (leiboristai), anot ministro elgėsi neįprastai.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Labai džiugu, kai jauti tikrą norą vykdyti tokią aktyvią parlamentinę kontrolę, kuri iš esmės būdinga opozicijai. Tai galima tik padėkoti. Ant nieko nepykstu. Aš esu taikus žmogus ir niekados nepykstu nė ant vieno žmogaus“, – apie Darbo partijos ir ypač jos atstovės Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Dangutės Mikutienės laikyseną kalbėjo V.Andriukaitis.

Pasak jo, koalicijos sutarties Darbo partija savo elgesiu nesulaužė. Ministras nepyksta ir ant interpeliacijos organizatorių – Liberalų sąjūdžio.

„Opozicijos toks darbas pasigesti. Būtų labai blogai, jei opozicija staiga nieko nepasigestų. Kas atsitiktų, jei druska nustotų sūrumo? Ją reiktų išmesti. Tai kas atsitiktų, jei opozicija staiga nepasigestų. Jūs ką? Tai atlyginimo jai nereikėtų mokėti“, – šmaikštus pasirodyti stengėsi ministras su žurnalistais kalbėdamasis po žlugusio slapto balsavimo dėl nepasitikėjimo.

Aš esu taikus žmogus ir niekados nepykstu nė ant vieno žmogaus, - teigė V.Andriukaitis.

Jis tikino besistebintis, kad interpeliaciją palaikė vos 38 parlamentarai ir siūlė iš to daryti išvadas.

„Pratęsiu darbo stilių: konstruktyvų, atvirą, demokratišką, energingą, žmogišką, šiltą. Jei tas darbo stilius tinka jums ir Lietuvai, tai dirbsime dar geriau“, – klausiamas, ar ką nors savo darbe keis, kalbėjo ministras.

Pasak jo, jau rudens Seimo sesijoje ministerija skubos tvarka teiks įstatymų pataisas, susijusias su sveikatos sistemos, sveikatos draudimo, sveikatos įstaigų, savivaldybių teisėmis, įgyvendinančias tas pozicijas, kurias V.Andriukaitis jau bandė Seimui teikti šių metų sausį.

„Mes turime visus šiuos projektus, mes jų neskelbia pirmiausia dėl to, kad tai vėl sukeltų didžiules interesų grupių priešpriešas ir vėl būtų daromos akcijos, kurios, deja, neturi turinio, bet yra būtinos demokratinėje visuomenėje“, – aiškino jis.

Be to, ministras ketina keisti šeimos gydytojo priėmimo eiles, sudaryti galimybes į medikus kreiptis teritoriniu principu.  

„Dėsime pastangas iki liepos 3 d. išspręsti finansavimo problemas“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu tai, kad sveikatos draudimu būtų apmokestintos absoliučiai visos asmens pajamos, ministro galva, turėtų nuspręsti speciali darbo grupė.

„Deja, aš nesu kompetentingas nagrinėti tokį sudėtingą įmokų santykio su visomis pajamomis temą, todėl teisingai padarė Vyriausybė, kad pritarė tokios darbo grupės kūrimui“, – mano ministras.

Interpeliaciją surengusio Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis po žlugusio balsavimo teigė, kad „profilaktiškai interpeliacija yra labai gera priemonė“.

Viliuosi, kad ministras kažkiek išgirdo ir oponentų išsakytas mintis ir mažiau kalbėsis su savo šešėliu, - sakė E.Masiulis.

„Turėjome galimybę visą pusdienį padiskutuoti apie problemas, kurios yra sveikatos srityje. Viliuosi, kad ministras kažkiek išgirdo ir oponentų išsakytas mintis ir mažiau kalbėsis su savo šešėliu ir labiau tarsis su pacientų organizacijomis ir medikų bendruomene“, – sakė E.Masiulis.

Anot jo, interpeliacija tapo ir patikrinimu valdančiosios daugumos tvirtumui.

„Nesinorėtų tikėti, kad paskutinę akimirką įvyko kokie nors mainai koalicijos viduje, bet, jei taip buvo, greitai pamatysime“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministras, socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis atlaikė interpeliacijos procedūrą. Nors Seimo komisija nutarė, kad ministro atsakymai į interpeliacijos klausimus yra prasti, slaptame balsavime ministras postą išsaugojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius