Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 21

Potvynio banga naktį pasiekė Klaipėdą

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas naktį į antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad potvynio banga, pakėlusi Danės upę, dar vadinamą ir Dangės upe, virš stichinio lygio, pasiekė Klaipėdą.
Išsiliejusi iš krantų Danės upė pasiekė gyventojų namus.
Potvynis Danės pakrantėje / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

1 valandą nakties V.Grubliauskas paskelbė dvi apsemtos gatvės nuotraukas ir parašė: „Toks vaizdas šią minutę Dangės pakrantėje ties Veterinarijos gatve. Svarbu, kad dėl saugumo atjungtas elektros tiekimas jau apsemtiems šviestuvams.

Toks vaizdas – kaip iš kokio fantastinio filmo, bet tai vyksta čia ir dabar, Klaipėdoje, Dangės pakrantėje. Vandens lygis kyla ir toliau, bet jau nebe taip aktyviai, kaip dar buvo prieš valandą – kitą... Tikrai nepraraskime budrumo ir pagal galimybes stebėkime situaciją iki pat ryto (bent jau kol bus šviesu ir aišku, kokia reali padėtis), arba bent jau kol aiškiai matysis vandens nuslūgimo ženklai.

VIDEO: Naktį Klaipėdą pasiekė potvynio banga

Dar viena svarbi aplinkybė – lauke ima šalti, temperatūra šiuo metu (bent jau toje vietoje) jau tik apie 0, o grįžęs į Melnragę jau matau -2, tad iš to kyla dar naujos grėsmės, o ypač besiruošiantiems važiuoti ir vairuoti – BŪKITE ATSARGŪS!

Tegul visi šie išbandymai ir sunkumai suteikia visiems mums stiprybės, susitelkimo ir vienybės, pažabojant tą vis sunkiau suvaldomą gamtos jėgų šėlsmą...“

Klaipėdos savivaldybė pirmadienio vakarą perspėjo uostamiesčio gyventojus, kad sparčiai kyla Danės vanduo. Savivaldybės išplatintame pranešime gyventojai raginti pasirūpinti savo ir savo turto saugumu.

Anot pranešimo, ypač budrūs turėtų būti Veterinarijos gatvės, Tauralaukio, Mažojo kaimelio ir Senamiesčio gyventojai.

Vytauto Grubliausko nuotr./Potvynis Veterinarijos gatvėje Klaipėdoje
Vytauto Grubliausko nuotr./Potvynis Veterinarijos gatvėje Klaipėdoje

Prieš savaitę Klaipėdoje gausus lietus bei šlapdriba ir stiprus vėjas sutrikdė eismą pietinėje miesto dalyje: dalis gatvių dėl pakilusio vandens tapo neišvažiuojamos, apsemti žmonių rūsiai, automobiliai kiemuose.

Klaipėdoje ruošiamasi samdyti išorinius ekspertus, kurie atliks vertinimą dėl potvynio priežasčių bei galimų suvaldymo būdų, jei ateityje gamtos stichija pasikartotų.

Pirmadienį Akmenos upė pridarė žalos garsiai „Vienkiemio“ sodybai, užliejusi dalį jos, su patvinusia Rąžės upe visą naktį kovojo Palangos komunalininkai, nes upė irgi liejosi iš krantų.

Turite patvinusios Klaipėdos vaizdų? Nuotraukas ar vaizdo medžiagą siųskite adresu 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius