-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 16

Potvynio grėsmė pamaryje – mažiausia per 15 metų

Šį pavasarį valstybinė ekstremalių situacijų komisija dėl potvynio grėsmės nebus šaukiama. Taip penktadienį nusprendė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis kartu su viceministru Mindaugu Ladiga, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriumi generolu Remigijumi Baniuliu bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu generolu Vainiumi Butinu apžiūrėję potvynio zonas Šilutės ir Pagėgių savivaldybėse.
Nemunu plaukiantys ledai
Nemunu plaukiantys ledai / 15min.lt/Audriaus Gavėno nuotr.

„Įsitikinome, kad šiais metais didesnės potvynio grėsmės nėra, Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio nešauksime. Nepaisant to, visos tarnybos budriai seka situaciją ir yra pasirengusios visu pajėgumu reaguoti tokiai grėsmei kilus“, – sako ministras R.Palaitis.

R. Baniulis  pastebėjo, kad potvynio grėsmė šiemet yra mažiausia per 15 jo tarnybos metų. „Vanduo nei vienoje upėje nėra išsiliejęs už senvagių ribų, Kuršių marių ledas suaižėjęs, o tai reiškia, kad jos pasiruošusios priimti visą vandenį“, – sako R. Baniulis.

Kilus potvynio grėsmei, PAGD yra pasirengęs į Nemuno žemupį siųsti departamento ekstremaliųjų situacijų operacijų centro Mobiliąją pajėgų koordinavimo grupę, kuri valdytų civilinės saugos sistemos pajėgas ir koordinuotų jų veiksmus potvynio zonoje. Be to, siekdami iš anksto prognozuoti ir įvertinti galimo potvynio grėsmę, PAGD pareigūnai rengia potvynio zonos Nemuno žemupyje kompiuterinius ir topografinius žemėlapius.

Potvynio zonoje esančios Klaipėdos ir Tauragės priešgaisrinėse gelbėjimo tarnybose yra sudarytos mobilios ugniagesių gelbėtojų grupės, kurios budi visą parą ir gali išvykti padėti nelaimėje atsidūrusiems gyventojams. Ugniagesiai gelbėtojai yra pasirengę padėti ir Kauno, Panevėžio, Prienų ir kitų savivaldybių gyventojams,  per kurių teritorijas teka didžiosios šalies upės ir yra pavojus kilti potvyniui.

Esant poreikiui, potvynio zoną žvalgys ir vykdys žmonių paieškos darbus Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparniai. Be to, jie gelbės žmones nuo ledo lyčių, ieškos skenduolių, likviduos kitus incidentus vandenyje.

Ugniagesiams gelbėtojams talkins ir Policijos departamento pareigūnai. Jie pasirengę atlikti žvalgybą apsemtose teritorijose, rinkti informaciją apie užlietas sodybas, kelius, pasienio kontrolės punktuose perspėti asmenis apie veiksmus, staiga pakilus vandens lygiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius