Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 18

Potvynis Grigiškėse: seniūnas ruošiasi evakuoti apsemtos Vilniaus dalies gyventojus (nuotraukos, video)

Vokės upei semiant Grigiškes, vandeniui grasinant veržtis į gyvenamuosius namus, o specialistams negalint įvardyti tikslios potvynio priežasties, seniūnija pasiruošė evakuoti gyventojus. Be to, rytoj šaukiamas sostinės Ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame žadama nuspręsti, kaip kovoti su potvyniu.
Patvinusi Vokės upė
Patvinusi Vokės upė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Grigiškių gyventojai mano, kad Vokės vandens lygis galėjo pakilti deramai neveikiant rekonstruotai privačiai užtvankai – ją atidarius ir nuleidus vandenį, nusėdo susikaupęs ledas ir todėl dar labiau pakilo vandens lygis.

Savo ruožtu Grigiškių seniūnas Leonardas Klimovičius naujienų portalui 15min.lt sakė, kad kol kas nė vienas specialistas negali tiksliai įvardyti potvynio priežasties ir nesutaria, kaip su juo kovoti.

„Visi specialistai susirinkę pas mus seniūnijoje, trečia diena važinėjam, žiūrim, tiriam. Pjovėm ledą, žiūrėjom, kas vyksta“, – apie darbus pasakojo L.Klimovičius. Jo žodžiais tariant, susidariusi situacija labai keista – vandens lygis svyruoja, tačiau neaišku kodėl. Padėčiai pasitaisius vienoje vietoje, ji pablogėja kitur.

Visi specialistai susirinkę pas mus seniūnijoje, trečia diena važinėjam, žiūrim, tiriam, – sakė L.Klimovičius.

Specialistams apvažiavus visus apsemtus sklypus paaiškėjo, kad sklype, kurį vanduo apsėmė pirmiausiai, Upokšnio g. 5, jis jau nuslūgo. Pranešimų apie kylantį vandens lygį seniūnija gauna iš Santakos gatvės, vanduo semia ir Afindevičių g. 20-ame sklype esančius pastatus.

Tačiau prasčiausia situacija, anot L.Klimovičiaus, yra Afindevičių g. 1. „Ten vandens lygis buvo sulig grindimis. Visi ūkiniai pastatai seniai paskendo. Žmonės ketvirtadienį planavo išvykti, bet vanduo truputį nusėdo, per slenkstį nebėga, tai jie pasiliko. Aišku, niekas nenori palikti savo turto. Bet bijojome, kad jeigu vanduo dar labiau kils, jie iš namo išvis negalės išeiti“, – kalbėjo seniūnas.

Jeigu prireiktų, seniūnija yra pasiruošusi evakuoti Vokės semiamų namų gyventojus. Tam paruošti trys butai ir kelios klasės Grigiškių „Šviesos“ vidurinėje mokykloje. „Jeigu reikės, 10–15 žmonių be problemų priimsime“, – tikino seniūnas.

Šeštadienį Vilniuje renkasi Ekstremalių situacijų komisija, kuri turės priimti sprendimą, kaip gelbėti užtvindytas Grigiškes. „Padarėme viską, kas priklauso seniūnijai. Dabar prašome, kad susirinktų Ekstremalių situacijų komisija. Visi specialistai išsakys savo nuomonę ir priimsime kokį nors sprendimą“, – sakė L.Klimovičius.

VIDEO: Patvinusi Vokės upė ties Grigiškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius