Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 22

Požeminės aikštelės konkurse – tik vienas kandidatas

Įrengti požeminę aikštelę Kaune, Vienybės aikštėje, pretenduoja tik viena bendrovė.
Vaikų piešinių akcija
Požeminę aikštelę ketinama įrengti po Vienybės aikšte. / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės komisija koncesijos procedūroms atlikti atplėšė vokus su įmonių paraiškomis požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos darbų ir naudojimo bei valdymo koncesijos suteikimo konkursui. Paaiškėjo, kad, nors konkurso dokumentus įsigijo 12 bendrovių, pasiūlymą pateikė tik viena.

Pasak Savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pavaduotojo Antano Mockaus, konkurso dokumentais verslininkai labai aktyviai domėjosi. Paskutinė įmonė medžiagą pasiėmė rugsėjo 16 dieną. Todėl valdininkus nustebino, jog pasiūlymą pateikė tik viena bendrovė.

Iš pradžių buvo planuota vokus atplėšti liepos 21 dieną, tačiau gavus įmonių raštiškus prašymus, pasiūlymų pateikimo terminas buvo pratęstas dviem mėnesiams, t.y. iki rugsėjo 21 dienos.

„Įmonės iš tiesų domėjosi konkursu, tačiau daugumai pritrūko laiko užbaigti derybų su komerciniais bankais procesus. Todėl terminas ir buvo pratęstas dviem mėnesiais“, – teigė A.Mockus.

Atbaidė kaina?

Pasak jo, sunkiausia bendrovėms buvo dėl to, kad reikėjo pačioms pasirūpinti šio brangaus objekto finansavimu.

„Preliminariai skaičiuojant objektas galėtų kainuoti apie 60-70 milijonų litų, tačiau šiuo metu statybininkai labai mažina darbų kainas, todėl neatplėšę vokų su pasiūlymais objekto kainos negalime prognozuoti. Koncesininkas turės savo lėšomis suprojektuoti ir pastatyti požeminę saugyklą bei sutvarkyti Vienybės aikštę. Projektavimo darbai galės užtrukti 8 mėnesius, statyba – 2 metus“, – sakė A.Mockus.

Planuojama, kad požeminė aikštelė bus dviejų aukštų, o joje tilps nemažiau nei 750 transporto priemonių. Ją ketinama įrengti 2 ha žemės sklype. Aikštelė priklausytų Kauno miesto savivaldybei nuosavybės teise, tačiau būtų perduota koncesininkui eksploatuoti iki 25 metų trukmės koncesijos sutarties galiojimo pabaigos. Koncesininkas rinktų mokestį iš automobilių savininkų,  galėtų sudaryti ilgalaikes stovėjimo vietų nuomos sutartis, pagal kurias automobilių saugykloje esančios automobilių stovėjimo vietos (ne daugiau kaip 50 proc.) būtų išnuomotos konkretiems juridiniams ar fiziniams asmenims.

Koncesininkui savivaldybė mokėtų sutartą koncesijos mokestį. Jam dar turės pritarti Kauno miesto savivaldybės taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius