-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09

Pradedama akcija „Su Lietuvos valstybės simbolika už vienybę“

2014 m. gegužės 10 d. 10 val. VšĮ „Mūsų vėliavos“ nariai ir rėmėjai pradeda akciją, kurios metu visą savaitę, rytais, prie Žaliojo tilto Vilniuje, bus dalinamos gairelės su valstybine simbolika už Lietuvos piliečių vienybę.
Lietuvos vėliavos
Lietuvos vėliavos

Pasak akcijos sumanytojų Mindaugo Siaurio ir Deivydo Rimkevičiaus, ši akcija skatina Lietuvos piliečių sanglaudą vienoje politinėje Tautoje.  

Georgijaus juostomis, spekuliacijomis apie tautiškumą, kalbą ar istoriją gyventojų sukiršinti nepavyksta ir nepavyks.

„Šia iniciatyva norima parodyti, kad įvairūs išorinių jėgų bandymai skaldyti Lietuvos visuomenę yra neperspektyvūs. Georgijaus juostomis, spekuliacijomis apie tautiškumą, kalbą ar istoriją gyventojų sukiršinti nepavyksta ir nepavyks. Tokie piktavališki bandymai Lietuvoje ne tik nepasiteisina, o  priešingai - sukelia valstybės piliečius vienijančią patriotiškumo „audrą“. Būti šalies patriotu reiškia ne konkrečią tautybę ar Lietuvos Respublikos paso turėjimą. Tai reiškia garbę vadinti save lietuviu dėl to, kad dirbi vardan vieningos Lietuvos. Akcija norime pakviesti visus, kurie myli Lietuvą, puoštis valstybine simbolika bei taip demonstruoti šalies vienybę“, - teigiame pranešime.

VšĮ „Mūsų vėliavos“rengia pilietines akcijas, iškeldama istorinės Lietuvos valstybės tapatybės svarbą. 2013 m. liepos 6 -ąją šios organizacijos vėliavnešiai pakilo į Gedimino pilies bokštą, kur šalia Lietuvos trispalvės daugiau nei po 200 metų pertraukos iškėlė Lietuvos valstybės istorines vėliavas. Jų iniciatyva per Vėlines Lukiškių aikštėje į dangų už protėvių vėles iškilo Vyčio vėliava.

Lietuvos vėliava
Lietuvos vėliava

Plazdėdama iki šiol, trispalvė pakeitė Lukiškių aikštės veidą ir šios organizacijos akcijų pagalba įprasmino Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo ir Lietuvos kariuomenės dienas.  VšĮ „Mūsų vėliavos“ taip pat atnešė neramius laikus sovietinei simbolikai ant Žaliojo tilo. Jų iniciatyva ant šio tilto plazda NATO ir Vyčio vėliavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius