Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 27

Pradėjo skiepijimą nuo COVID-19 savaitgaliais: daugiausiai gyventojų paskiepyta Kaune, Vilniuje penktadalis užsiregistravusių neatvyko

Dalis Lietuvos savivaldybių šeštadienį pradėjo skiepijimą nuo COVID-19 savaitgaliais. Daugiausiai gyventojų šeštadienį paskiepyta Kaune, o Vilniuje maždaug penktadalis užsiregistravusių neatvyko.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Scanpix“ nuotr.

Vyresnio amžiaus gyventojai, mokytojai, abiturientai ir sporto mokyklų atstovai paskiepyti „AstraZeneca“ vakcina. Didžiuosiuose šalies miestuose vakcinaciją vykdžiusių įstaigų atstovai pastebi, kad aktyviausi gyventojai buvo ryte.

Kaip BNS sakė vakcinaciją sostinės savivaldybės pastate vykdančios Centro poliklinikos direktorius Kęstutis Štaras, iš viso šeštadienį Vilniuje paskiepyti 377 žmonės, iš jų 48 pedagogai, 48 sporto mokyklų atstovai. Neatvyko 86 užsiregistravę gyventojai, 14 iš jų – Vilniaus Krepšinio mokyklos treneriai.

„Aktyviai labai iš ryto gyventojai, kurie buvo užrašyti, atvyko. Buvo net nutįsusi didžiulė eilė, jie norėjo pakliūti ne jiems skirtu laiku, tikėtina dėl to, kad oras labai geras, gal vyko į gamtą, ar dar kur. Apie pusę pirmos jau pavienė eilė buvo, procesas vyko gerai, tačiau 86 gyventojai, kurie buvo užsiregistravę, neatvyko, kai kurie net neatšaukė, tai apsunkino procesą“, – BNS sakė K.Štaras.

Tuo metu Kauno poliklinikos vadovas Paulius Kibiša teigė, kad skiepijimas praėjo sklandžiai, miesto vakcinavimo centre šeštadienį paskiepyti 1095 mokytojai ir abiturientai.

„Buvo ir neatvykusių, bet ne kažkoks dramatiškas kiekis. Skiepijimas vyko sklandžiai, geranoriškai, nebuvo jokių incidentų. Jei būtume turėję daugiau vakcinų, būtume paskiepiję ir daugiau, bet dirbome iki 14 val., nes tiek turėjome vakcinų“, – BNS sakė P.Kibiša.

Klaipėdoje šeštadienį pasiskiepyti atvyko 68 vyresnio amžiaus gyventojai. Mieste buvo organizuota gyva eilė, skiepytis galėjo visi norintys 65-erių ir vyresni gyventojai.

„Iš ryto buvo didesnis žmonių atėjimas vakcinuotis, vėliau atėjo po vieną per tam tikrą laiką. (...) Tikėjomės daugiau, bet ir tai labai gerai, kad atėjo“, – BNS sakė Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis.

Kaupiantis nepanaudotoms vakcinų atsargoms, Sveikatos apsaugos ministerija šią savaitę savivaldybėms rekomendavo žmones skiepyti ir savaitgaliais.

Įprastai iki šiol šeštadienį ir sekmadienį vakcinavimo apimtys siekdavo kelis šimtus ar dešimtis injekcijų.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, skiepijimas savaitgaliais universaliu poreikiu visose savivaldybėse taps po Velykų, kai Lietuva pradės gauti didesnius vakcinos kiekius.

Statistikos departamento duomenimis, iš viso į Lietuvą atvežta per 503 tūkst. vakcinos dozių, iš jų, šeštadienio duomenimis, panaudota 471,1 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius