Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 02

Pradėjo veikti centralizuotas „Sodros“ informacijos centras

Radviliškyje pradėjo veikti „Sodros“ informacinis centras. Paskambinusiems numeriu 1883 bus suteikta informacija visais valstybinio socialinio draudimo klausimais.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Radviliškis Sodra

Kaip praneša LRT Televizijos Naujienų tarnyba, iki šiol informacija gyventojams vien sostinėje teikta 53 skirtingais „Sodros“ telefono numeriais. Skambinantysis ne visada žinojo, į kurį darbuotoją geriausiai kreiptis. Jam suteiktos informacijos kokybės patikrinti nebuvo galima, nes pokalbių niekas neįrašinėjo.

Nuo šiol telefonu 1883 paskambinęs žmogus galės pasirinkti vieną iš keturių temų – tai ligos, motinystės, tėvystės pašalpos, pensijos, įmokos bei mokesčiai ir elektroninės paslaugos.

„Tai kainuos mums apie 200 tūkstančius per metus. Aš manau, kad tai atsipirks gaunant kokybišką paslaugą“, – sako „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Radviliškis pasirinktas neatsitiktinai – pasirinkimą nulėmė regioninė politikos įgyvendinimas ir tai, kad netoli yra Šiaulių universitetas, kurio studentai bus priimami dirbti.

„Pagal sutartį su „Sodra“ buvo įdarbinti 26 Radviliškio rajono gyventojai. Tai yra didžiulė parama mūsų rajono gyventojams, galbūt tai viena iš priemonių, kuri paskatino tuos žmonės neišvykti į užsienį, likti čia Radvilišky“, – sako Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys.

Kol kas informacijos centras konsultuos bendrojo pobūdžio klausimais, ateityje ketinama teikti ir individualią informaciją. Skambučio minutės kaina su sujungimo mokesčiu pagal  nuo ryšio operatorių kainuoja nuo 15 iki 45 centų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius