-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 08

Pradės derybas dėl arenos valdymo

Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijai patvirtinus, jog vienintelis arenos valdymo konkurso dalyvis atitinka visus būsimajam operatoriui keliamus reikalavimus, buvo atplėšas vokas su finansiniu pasiūlymu ir verslo planu.
Nemuno saloje kylanti arena
Nemuno saloje kylanti arena / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vienintelis arenos valdymo konkurse dalyvauti nusprendęs konsorciumas, kurį sudaro Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdoma įmonė „Kauno Žalgirio rėmėjas“ ir ŪBIG remiama asociacija Kauno futbolo ir beisbolo klubas, su savivaldybe derybas turėtų pradėti jau šią savaitę.

Tiesa, nei už sporto ir pramogų rūmų valdymą prašomos sumos, nei konsorciumo pateikto verslo plano savivaldybės vadovai kol kas neatskleidžia. Tai žadama padaryti pasibaigus deryboms, kurios, kaip prognozuojama, turėtų užtrukti apie mėnesį.

Koncesijos konkurso nugalėtojas įgis teisę 25 metus valdyti šiuo metu Nemuno saloje kylančius sporto ir pramogų rūmus. Savivaldybė arenos operatoriui visą šį laikotarpį turėtų mokėti kasmetinį koncesijos mokestį, kurio dydis paaiškės pasibaigus deryboms. Savo ruožtu arenos valdytojas privalės per metus surengti ne mažiau nei 75 renginius, į kuriuos susirinktų ne mažiau kaip 1 tūkst. lankytojų. Taip pat turės būti užtikrintos tinkamos sąlygos arenoje 2011 metais organizuojamam Europos vyrų krepšinio čempionatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius