Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 18

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kristinos Brazauskienės ir jos artimųjų turto Floridoje

Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė bei jos sūnus iš pirmosios santuokos Ernestas Butrimas netrukus gali sulaukti ne itin malonaus kvietimo apsilankyti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT). Mat FNTT imasi aiškintis, iš kokių lėšų jie krovėsi turtus JAV, Floridos valstijoje.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Stop kadras

Po 15min publikacijų apie K.Brazauskienės su E.Butrimu valdomos bendrovės „Draugystės“ viešbutį bei paties E.Butrimo kontroliuojamą turtą Floridoje, FNTT nutarė pradėti ikiteisminį tyrimą, siekiant išaiškinti šiems pirkiniams panaudotų pinigų kilmę. FNTT taip pat įtaria, jog „Draugystės“ viešbutis galimai vykdė apgaulingą buhalterinę apskaitą.

Tai 15min patvirtino Seimo narė Agnė Bilotaitė, kuri dėl K.Brazauskienės ir E.Butrimo reikalų Floridoje kreipėsi į FNTT bei Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI). A.Bilotaitė nurodė gavusi oficialų atsakymą iš FNTT. Dokumente teigiama, jog priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, melagingų duomenų teikimo siekiant išvengti mokesčių, taip pat – įtariant neteisėtą praturtėjimą.

Kaip jau skelbė 15min, VMI sureagavo kiek anksčiau ir jau patvirtino ėmusis kontrolės veiksmų „Draugystės“ viešbučio bei su šia įmone susijusių asmenų atžvilgiu.

15min atskleidė, jog „Draugystės“ viešbutis 2010 m. įsigijo rezidenciją Majamyje už 220 tūkst. dolerių. Oficialūs dokumentai rodo, kad pernai šis turtas parduotas už 420 tūkst. dolerių.

Oficialioje „Draugystės“ viešbučio buhalterijoje šis pirkinys niekuomet neegzistavo. Registrų centrui pateiktoje įmonės apskaitoje nėra jokių pėdsakų, jog 2010 m. būtų išleistas 220 tūkst. dolerių nekilnojamojo turto (NT) pirkimui. Be to, bendrovė oficialiuose dokumentuose visuomet tvirtino jokio nuosavo NT neturinti.

VIDEO: Amerika pirty: Kristinos Brazauskienės verslas nuslėpė turtą Floridoje?

E.Butrimas iš pradžių neigė, jog „Draugystės“ viešbutis kontroliavo rezidenciją Floridoje. Vėliau jis šiuos žodžius atsiėmė. Tai nutiko 15min išaiškinus, jog jis su savo tėvu, buvusiu K.Brazauskienės vyru, Majamyje valdo prabangius apartamentus dangoraižyje, kuriuos, anot oficialių dokumentų, įgijo už 380 tūkst. dolerių.

„Google Maps“ nuotr./K.Brazauskienės sūnus turi prabangius apartamentus viename iš šių Majamio dangoraižių
„Google Maps“ nuotr./K.Brazauskienės sūnus turi prabangius apartamentus viename iš šių Majamio dangoraižių

E.Butrimas žiniasklaidos susidomėjimą savo ir savo valdomo verslo turtais traktuoja kaip užsakytą puolimą. Kas šio puolimo menami užsakovai – jis neįvardija. „Draugystės“ viešbučio vadovas taip pat atsisako atskleisti, iš kokių pinigų apsipirkinėjo Floridoje.

Savo ruožtu, K.Brazauskienė neslepia simpatijų Floridai ir su nostalgija pasakoja apie savo apsilankymus Majamyje. Paklausta, kur apsistodavo viešnagių Floridoje metu, ji teigė buvusi pas „Amerikos lietuvius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius