-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 20

Praktikantai mokysis tarp Turku ir Klaipėdos

Klaipėdoje į didžiųjų burlaivių regatą „The Tall Ships‘ Races Baltic 2009“ išlydėti pirmieji buriavimo praktikantai.
Jaunieji praktikantai prieš kelionę kartu su tėvais susirinko į išlydėtuves.
Jaunieji praktikantai prieš kelionę kartu su tėvais susirinko į išlydėtuves. / G.Kubiliūtės nuotr.

Jų palydos uostamiestyje organizuotos penktadienį. 40 jaunuolių iš visos Lietuvos turės galimybę išbandyti savo jėgas. Tarp jų – 19 merginų ir 21 vaikinas.

Klaipėdos savivaldybė buvo paskelbusi konkursą ir kvietė 16–25 metų jaunuolius dalyvauti pasaulinėje regatoje „The Tall Ships‘ Races“ bei laimėti buriavimo praktikanto stipendiją. Atrinkti 40 praktikantų plauks šešiuose laivuose. Jie turės galimybę dalyvauti lenktyniniame etape iš Turku į Klaipėdą.

Išlydimi praktikantai prisipažino, kad kiek nerimauja, tačiau labai laukia kelionės. „Apie galimybę dalyvauti regatoje sužinojau iš savo mamos, kuri prisideda prie šio projekto organizavimo, – sakė šešiolikametė Ieva Savickytė. – Labai noriu išbandyti buriavimą, nes patinka jūra. Truputį jaudinuosi, bet manau, kad viskas bus šaunu.“ Mergina juokėsi, kad specialiai kelionei nusipirko buriavimo terminų žodyną.

Išlydėtuvėse dalyvavę praktikantų tėvai taip pat prisipažino, jog kiek nerimauja, tačiau tikisi, kad atžalos puikiai praleis laiką bei įgis patirties. 23 metų Monikos tėvas Vidmantas Juzėnas teigė pats pasiūlęs dukrai dalyvauti atrankoje, tuo tarpu mama, anot jo, kiek jaudinasi. „Mama yra mama. O dukra, kaip ir aš, mėgsta viską išbandyti“, – šypsojosi vyras.

Tėvas su dukra prieš kelionę jau buvo apžiūrėję laivą, susipažinę su jo kapitonu. Pašnekovas juokavo, kad dukrai bus pravartu pasiimti į kelionę vilnonį megztinį ar vilnones kojines.

Pasak „The Tall Ships‘ Races Baltic 2009” koordinatorės Audros Umbrasienės, iš Klaipėdos jaunieji praktikantai į šią regatą siunčiami pirmą kartą. „Kiti uostai tai daro jau penkiasdešimt metų. Mums pasitaikė nelabai palankus metas – finansinė padėtis nėra gera, tačiau turime rėmėjų“, – teigė pašnekovė.

Kai kuriems praktikantams dalis kelionės yra apmokama, jiems reikės susimokėti apie tūkstantį litų. Tuo tarpu visa šios praktikos kaina yra beveik pusketvirto tūkstančio litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius