Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 12

Prancūzijos žurnalistai žavėjosi Palangos parku

Palangoje lankėsi Prancūzijos žaliųjų erdvių žurnalistai, lydimi Turizmo informacijos centro (TIC) Paryžiuje direktorės Ingos Januitytės-Lanchas.
Vaizdas į parką iš dvaro balkono.
Vaizdas į parką iš dvaro balkono. / M.Vadišio nuotr.

Vedami ilgamečio Botanikos parko direktoriaus Antano Sabecko, prancūzų žiniasklaidos atstovai susipažino su savo tautiečio Eduardo Andre suprojektuotu parku – taip minimos šio architekto 100-osios mirties metinės. 

Pasak I.Januitytės-Lanchas, Lietuvos TIC Paryžiuje prancūzų žiniasklaidai kasmet organizuoja pažintines keliones į Lietuvą įvairiomis temomis. Šiemet pirmą kartą pavyko atkreipti Žaliųjų erdvių žurnalistų asociacijos dėmesį į jubiliejinius E.Andre metus ir jo paliktus pėdsakus Lietuvoje. Į Lietuvą atvyko Žurnalistų asociacijos pirmininkas Patrickas Glemas bei asociacijos narės Nadia de Kermel ir Elizabeth Mismes.

„Svečius domino viskas – kaip mes suprantame, vertiname E.Andre kūrybą. Tačiau žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad Palangos Botanikos parkas per daug apželdintas – jie priminė, kad pagal E.Andre planą parkas turėtų būti šviesesnis, su daugiau atvirų erdvių. Paaiškinau, jog savaiminiai medžiai čia užaugo per ilgą laiką, ir dabar juos naikinti nekyla ranka, žurnalistai tai suprato”, – sakė A.Sabeckas.

Apžiūrėję Botanikos parką, žiniasklaidos atstovai, lydimi Palangos miesto gidų gildijos pirmininkės  Angelės Martinkėnienės, apsilankė Gintaro muziejuje, vėliau apžiūrėjo itin išpuoselėtą Kapsų gatvėje gyvenančios palangiškės Marytės Kniukštienės sodybą. 

Tiek lankydamiesi parke, tiek apžiūrėdami privačią sodybą svečiai itin žavėjosi natūralia gamta. „Jie pabrėžė, jog turime puikių lauko gėlių, privalome įvertinti gamtos grožį. Turime ne naikinti natūralų grožį sodindami atvežtinius augaus, o puoselėti tai, ką turime. Pavyzdžiui, didesnį įspūdį jiems paliko ne itin kruopščiai sutvarkytas kiemas, o daržas bei šiltnamis su jame augančiais pomidorais”, – sakė I.Januitytė-Lanchas.

Prancūzų žurnalistai dar lankėsi Vilniuje, jo apylinkėse Užutrakio parke. Šioje kelionėje juos lydėjo Vilniaus savivaldybės Miestovaizdžio plėtros skyriaus vedėja ir E.Andre klubo pirmininkė Vaiva Deveikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius