Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 21

Prašančiųjų paramos daugėja

Klaipėdos mokyklose šiemet bus daugiau vaikų, kurie bus maitinami nemokamai.
Šiemet 156 Lt parama mokyklinėms prekėms įsigyti jau paskirta 460 mokinių. Manoma, kad susidomėjimas tokia parama padidės, kai prasidės mokslo metai.
Šiemet 156 Lt parama mokyklinėms prekėms įsigyti jau paskirta 460 mokinių. Manoma, kad susidomėjimas tokia parama padidės, kai prasidės mokslo metai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pasakojo Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Svetlana Vasiliuk, jau dabar juntamas finansinį nepriteklių patiriančių šeimų susidomėjimas galimybėmis gauti paramą. „Jaučiame, kad žmonės aktyvesni, bet dar negalime prognozuoti, kiek vaikų gaus paramą mokyklinėms prekėms įsigyti, nes dalis į mus kreipsis tik prasidėjus mokslo metams“, – sakė pašnekovė.

Dėl paramos mokyklinėms prekėms įsigyti bei nemokamo maitinimo galima kreiptis iki spalio 15-osios, kol kas ji jau paskirta 460 mokinių. Gauti paramą mokinio reikmenims ar maitinimui mokykloje galima tokiu atveju, jei šeimos pajamos vienam asmeniui neviršija 520 Lt. Pernai mokyklinėmis prekėmis buvo aprūpinti 1119 Klaipėdos mokinukų. Parama kanceliarinėms prekėms siekia 156 Lt.

Jei šeimos pajamos mėnesiui neviršija 320 Lt vienam asmeniui, galima pretenduoti ir į nemokamus pusryčius mokyklose. „Valgančių pusryčius yra kur kas mažiau nei pietaujančių. Tačiau pastebime, kad yra šeimų, kurios atsisako pietų. Gal jiems taip patogiau – gal gyvena netoli namų, gal nešasi maistą iš namų“, – svarstė S.Vasiliuk.

Šiemet mokyklose nebebus nemokamo visų pradinukų maitinimo. Pernai įvesta tvarka buvo sukėlusi nemažai maišaties: daugelis mokyklų skundėsi, kad tokiems užmojams jų valgyklos per ankštos, mokinukai buvo maitinami pamainomis, dalis tėvų apskritai atsisakė tokios paslaugos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius