-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 03

Prasideda centralizuota valstybės tarnautojų atranka

Nuo šių metų pradžios pradeda veikti centralizuota valstybės tarnautojų atrankos sistema. Visų karjeros valstybės tarnautojų konkursus ir pakaitinių tarnautojų atrankas nuo šiol organizuoja Valstybės tarnybos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (VTD). Apie tai rašoma departamento pranešime žiniasklaidai.
Diplomatai
Asociatyvi nuotrauka: valstybės tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagal naująją tvarką tarnautojus atrinks VTD sudarytos komisijos, kurių daugiau nei pusę narių sudarys ne įstaigos, kuriai atrenkamas valstybės tarnautojas, atstovai. Taip bus užtikrinamas didesnis valstybės tarnautojų atrankos skaidrumas bei visuomenės pasitikėjimas ja.

Keičiasi ir pati atrankos struktūra. Nelieka bendrųjų gebėjimų testo – bendrųjų gebėjimų patikrinimas bus integruotas į konkurso procedūrą. Pretendentams į vadovaujamąsias pozicijas nebereikės vadovavimo gebėjimų patikrinimo – bus atliekamas tik siekiančiųjų užimti įstaigos vadovo pareigas kompleksinis vertinimas, kuriuo bus vertinamos jų bendrosios, vadybinės ir lyderystės kompetencijos.

Svarbu tai, kad konkursai į valstybės tarnybą bei atrankos į pakaitinių tarnautojų pareigas, kurių procedūros pradėtos iki 2018 m. gruodžio 31 d., bus organizuojami pagal iki 2018 m. gruodžio 31 d. galiojusią tvarką. Taigi, norint dalyvauti šiuose konkursuose ar atrankose kaip ir anksčiau reikės laikyti bendrųjų gebėjimų testą bei pasitikrinti vadovavimo gebėjimus.

Ar konkursas arba atranka organizuojami pagal senąją ar naująją tvarką, matysite kiekvieno skelbimo kontaktinės informacijos laukelyje. Jei jame nurodyta, kad konkursą ar atranką organizuoja VTD, vadinasi, konkursas ar atranka vyks pagal naująją tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius