Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 21

Prasideda Europos savanoriškos veiklos metų turas

Birželio 21 d. Vilniaus Rotušėje prasidėjo tris dienas truksiantis Europos savanoriškos veiklos metų turas, nuo metų pradžios keliaujantis per visas Europos šalių sostines.

Šio turo metu būsimi ir esami savanoriai, nevyriausybinių organizacijų, valdžios ir verslo atstovai, besidomintys šia veikla, bendraus ir diskutuos, kaip populiarinti savanorystę, gerinti sąlygas jai plėtoti, bus apdovanoti nusipelnę savanoriai, rodomi filmai, vyks muzikos, teatrų kolektyvų pasirodymai, koncertai, veiks fotografo P. Staniūno paroda „Savanorystės veidai“.

„Šis turas – vienas didžiausių renginių Lietuvoje šiais metais, skirtas populiarinti savanorišką veiklą. Jis atviras visiems, kurie neabejingi savanorystės idėjoms – tiek jaunuoliams, tiek pagyvenusiems, tiek jau ragavusiems savanorystės duonos ar dar tik bandantiems apsispręsti, tiek vilniečiams ir miesto svečiams. Neabejoju, kad po šio turo mūsų šalyje savanorystė taps dar populiaresnė. Tokie renginiai yra puikus būdas užmegzti kontaktus, pabendrauti su savanoriais, organizacijų atstovais“, – tvirtino Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Šį turą Europoje organizuoja Europos Komisija, o Lietuvoje – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru.

Ministro teigimu, labai svarbų vaidmenį skatinant savanorystę atliks ir Savanoriškos veiklos įstatymas, kuris šiuo metu yra svarstomas Seime. Ministras D. Jankauskas įsitikinęs, kad tokio pobūdžio įstatymas, kuris yra pirmasis mūsų šalyje, suteiks naują postūmį savanoriškai veiklai, padės lengviau išspręsti kylančias problemas, gins ir apsaugos tokį darbą dirbančių žmonių interesus.

Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro vadovo Martino Žaltausko teigimu, turo programa yra įvairiapusė, todėl kiekvienas žmogus, užsukęs į Rotušę, atras tai, kas jam labiausiai priimtina. „Čia bus galima sužinoti, kaip sekasi tarptautiniams savanoriams, kokie iššūkiai jų laukia ne tik Europoje, bet ir besivystančiose Afrikos, Azijos, Lotynų Amerikos kraštuose, kuo gyvena kultūros, sporto ir kitų sričių savanoriai, taip pat verslo patirtį įgyvendinant savanorišką veiklą skatinančius projektus, pasidalinti patirtimi ir viską sužinoti iš pirmų lūpų“, – teigė minėtos organizacijos vadovas M. Žaltauskas.

Be to, M. Žaltausko nuomone, tokie renginiai yra proga sutelkti nevyriausybinių organizacijų, valdžios ir verslo įmonių atstovus efektyviam dialogui, siekiant sukurti geresnes sąlygas savanoriams ir jų vykdomai veiklai plėtoti. 

Turo organizatoriai tikisi, kad čia atvyks ir įmonių bei įstaigų atstovai, susidomėję tokios veiklos parama, taip pat personalo darbuotojai, kadangi Lietuvoje korporatyvinei savanorystei dar yra kur tobulėti.

Lankytojai galės dalyvauti diskusijose apie tarptautinę savanorystę, savanorių darbą masiniuose renginiuose, verslo įmonių praktiką prisidedant prie tokios veiklos populiarinimo, išgirsti tikrąsias savanorių istorijas ir susipažinti su įvairių organizacijų veikla. Norintieji turės galimybę žiūrėti filmus apie savanorius ir jų veiklą Lietuvoje ir užsienyje. Jie bus rodomi specialiame TEObuse. Turą užbaigs birželio 23 d. vyksiantis Lietuvos nevyriausybinių organizacijų forumas.

2011 metai yra paskelbti Europos savanoriškos veiklos metais, kuriais tiek Lietuvoje, tiek visoje Europos Sąjungoje siekiama didinti savanorystės matomumą, skatinti savanoriškos veiklos pripažinimą, sudaryti savanoriškai veiklai palankesnes sąlygas ir skatinti žmones į ją įsitraukti.

Todėl ištisus metus 27-iose Europos Sąjungos šalyse yra organizuojamas specialus Europos savanoriškos veiklos metų turas, šiomis dienomis trumpam stabtelėjęs ir Vilniuje. 

Šį turą Europoje organizuoja Europos Komisija, o Lietuvoje – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius