Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 21

Prasideda Jūros šventė: vėliavą iškelti padėjo ugniagesiai

Liepos 21-23 dienomis Klaipėda kviečia į jūrinei kultūrai dedikuotą 64-ąją Jūros šventę. Penktadienio vidurdienį kartu su Klaipėdos priešgaisrine gelbėjimo tarnyba pakėlus Jūros šventės vėliavą, startavo ir gausi šventės renginių programa.
Ugniagesiai iškėlė Jūros šventės vėliavą. Taip iškilmingai pradėta šventė
Ugniagesiai iškėlė Jūros šventės vėliavą. Taip iškilmingai pradėta šventė / D.Macijausko nuotr.

Tris paras renginio svečių lauks ilgaamžės jūrinės ceremonijos, „Baltic Sail“ burlaiviai, pokalbiai su Aurimu Valujavičiumi, vienintelis Baltijos šalyse „Eurovizijos“ žvaigždės Samo Ryderio koncertas – tokia sugrįžta laukiamiausia Jūros šventė, kurią savo apsilankymu jau šį vakarą pagerbs prezidentas Gitanas Nausėda.

Tradiciniu Jūros šventės vėliavos pakėlimu, penktadienį – 12 val., duotas startas Jūros šventės renginiams. Vėliavą kėlė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda su tam skirta gelbėjimo ir gaisrų gesinimo technika. Vidurdienio ceremonijoje dalyvavo ir Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus, kuris pasveikino su pirmąja Jūros šventės žinia.

D.Macijausko nuotr./Atidaroma Jūros šventė
D.Macijausko nuotr./Atidaroma Jūros šventė

„Pakelsime vėliavą ir tuo pat metu skelbsime Jūros šventės pradžią, kuri įspūdingiausia ir masiškiausia šventė Klaipėdoje. Noriu grįžti ir į istorijos peripetijas, vykusias prieš šimtą metų – jei ne didvyriai, atkovoję Klaipėdos kraštą, kažin, ar Lietuva šiandien būtų jūrinė valstybė, o dar didesnis klausimas, ar apskritai šiandien ji būtų Lietuva. Pervertinti šios šventės turbūt neįmanoma. Kviečiu visus klaipėdiečius ir atvyksiančius svečius šioje šventėje jaustis gerai, didžiuotis, kad esame tikra jūrinė valstybė“, – sakė Klaipėdos meras A.Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius