Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda trečią sykį rengiamas demokratijos žinių konkursas moksleiviams ir suaugusiems

Antradienį prasideda trečią sykį rengiamas demokratijos žinių konkursas 9–12 klasių mokiniams ir suaugusiems.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 2 Seimas Konkursas

„Kasmet augantis dalyvių skaičius liudija, jog šis konkursas tapo gražia demokratijos mokymo ir mokymosi tradicija. Tai taip pat reiškia, kad mūsų žmonės, ypač jaunoji karta, yra aktyvūs, išsilavinę ir smalsūs“, – pranešime cituojama konkursą globojanti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Suaugusieji konkurse turės išspręsti 30 klausimų testą. Nugalėtojai bus apdovanoti specialiais Seimo prizais. Konkurse kviečiamos dalyvauti ir organizacijos. 

Moksleivių konkurse laukia du etapai. Pirmajame pilietinio raštingumo žinių patikrinimo etape nuotoliniu būdu reikės išspręsti 30 testo tipo klausimų. 60 geriausiai pasirodžiusių moksleivių, vyresnių nei 14 metų, bus pakviesti į gegužės 11 dienos Seimo rūmuose rengiamą finalą.

Finale be testo klausimų vyks Seimo darbo simuliacijos iššūkis. Konkurso laimėtojai ir dalyviai bus apdovanoti specialiais išmaniaisiais prizais ir Seimo suvenyrais, kelionėmis į NATO būstinę Briuselyje, kurias dovanoja NATO.

Šiuo konkursu siekiama paskatinti aktyviau domėtis Lietuvos ir pasaulio politiniu gyvenimu, įgyti daugiau žinių apie įstatymų leidžiamosios institucijos veiklą ir sprendimų priėmimo procesą, demokratijos pagrindus, valstybės ir parlamentarizmo istoriją.

Pernai surengtame renginyje dalyvavo beveik 5 tūkst. moksleivių. Konkursą organizuoja Seimo kanceliarija su informaciniu partneriu LRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius