Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 18

Prasidėjusi prezidentūros aikštėje maltiečių akcija keliavo per visą Lietuvą

Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) mokslo metų pradžioje kasmet vykdo vaikų paramos akciją „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“, kurios metu nepasiturinčių šeimų vaikams renkamos mokyklinės prekės ir lėšos.
Maltos ordino akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“
Maltos ordino akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“ / Organizatorių nuotr.

Šiųmetinės akcijos metu iš viso buvo paaukota daugiau kaip 5 tūkst. eurų, daiktų surinkta už beveik 12 tūkst. eurų. Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad bus patenkinti specialiąsias ugdymo įstaigas, vaikų dienos centrus lankantys, krizių centruose ar daugiavaikėse šeimose gyvenantys mažieji piliečiai. Geografiniu požiūriu parama iškeliaus net į 33 Lietuvos vietoves.

Šiemet akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“ prasidėjo S.Daukanto aikštėje prie Prezidentūros ir prisijungė prie šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

Aikštėje maltiečiai kartu su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis susitiko su rėmėjais, atvykusiais su dovanomis, taip pat pavieniais aukotojais, kurie atnešė savo vaikų knygų, žaidimų, drabužėlių. Prezidentė akcijos organizatoriams įteikė pilnas mokyklinių reikmenų kuprines ir priminė, kad skurde gyvenantiems vaikams pagalba iš šalies – tai galimybė pasijausti geriau, nejausti atskirties nuo bendraamžių, paskatinimas siekti savo svajonių.

Organizatorių nuotr./Maltos ordino akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“
Organizatorių nuotr./Maltos ordino akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“

Į tokį maltiečių ir Prezidentės kvietimą atsiliepė verslo įmonės, valstybinės institucijos, žiniasklaidos atstovai ir daugybė gerų Lietuvos žmonių. Dauguma organizacijų prie vaikų paramos skatino prisidėti savo darbuotojus – įmonėse buvo paskirta vieta, kur kiekvienas galėjo atnešti mokyklinių reikmenų, drabužių, žaislų ar kt.

Biuro priemonėmis prekiaujantis tinklas „Office Day” savo parduotuvėse per visą Lietuvą skatino kanceliarinių prekių savo vaikams perkančius tėvus tokių pačių paaukoti sunkiai besiverčiančių šeimų vaikams. Puikių tvirtų kuprinių ir mokymosi priemonių padovanojo bendrovės „Studio Moderna“, „Transcom“, „Avia Solutions Group“, „KG Group" įmonės ir kt. Naujus ir kokybiškus savo vaikų daiktus rinko ministerijų, kitų valstybinių įmonių darbuotojai. Visa tai po įvairius Lietuvos kampelius išvežiojo „Swedbank“ darbuotojai.

Maltiečių savanorių dėka visa parama buvo griežtai suregistruota ir paskirstyta. Savanorė, akcijos koordinatorė Žaneta Kerienė pasakoja, kad sudėtingiausia buvo paaukotas prekes išskirstyti pagal iš anksto pateiktus poreikius per mažiausius miestelius. Vieniems labiau reikėjo sąsiuvinių pradinukams, kitiems kuprinių vyresniesiems, tretiems knygų, žaidimų ar net arbatos puodelių.

Kad vaikai būtų ne tik išsilavinę, bet ir sotūs jau kelintus metus prie akcijos prisideda „Kauno Grūdai“ – maltiečių vaikų dienos centrams bendrovė padovanojo 46 tūkstančius košės porcijų indeliuose ir spalio 10 dieną maltiečių Kelmės vaikų dienos centre surengė Košės dieną. Vaikų maitinimui aukojo įmonė „Santera“, savaitraštis „Savaitė“, kiti verslo atstovai ir Lietuvos žmonės trumpaisiais numeriais.

Maltiečiai per visą Lietuvą yra įkūrę 13 vaikų dienos centrų, kur po pamokų ruošia namų darbus ir valgo skurdžiai gyvenantys vaikai. Šiltas maistas mažiesiems yra labai svarbu, nes jų tėvai neretai neturi darbo arba šeimą išlaiko vieniša mama ar iš pensijos gyvenantys seneliai, tad namuose valgis ne visada būna sotus.

Neseniai Užventyje atidarytas maltiečių vaikų dienos centras planavo priimti 20 pirmų–ketvirtų klasių moksleivių, bet jau rugsėjo pabaigoje norinčiųjų lankyti atsirado daugiau kaip 30. Ir nė vienas vaikas nebuvo išvarytas. Deja, maitinimui skirtos lėšos yra ribotos, tad vaikams teko tenkintis skalsesne valgio porcija. Bet maltiečiai moka dalintis.

Maltiečių vaikų paramos akcijoje „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“ iš viso dalyvavo apie 25 socialiai atsakingos verslo įmonės ir 16 valstybinių institucijų. Prisidėjo tokios įmonės kaip leidyklos „Nieko rimto“, „Šviesa“, medicinos centras „Northway“, UAB „MG Valda“, „Provident“ ir kt. Maltiečiai dėkoja visiems prisidėjusiems, padėjusiems, atjautusiems ir geranoriškai atsiliepusiems.

Tikimės, užsimezgusi draugyste bus ilgalaikė, džiugu, kad esate neabejingi. Akcijos organizatorė Rasa Stukienė priduria, kad vis dar galima paremti vaikus auka į Maltos ordino pagalbos tarnybos sąskaitą LT29 4010 0424 0397 4431 (paskirtis: vaikams). Visa informacija apie maltiečių veiklą ir projektus www.maltieciai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius