Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 04

Prasmingai panaudoti eglutes kviečia akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“

Šventinę nuotaiką kūrusios kalėdinės eglutės šilumą gali skleisti visus metus. Tereikia prisidėti prie akcijos „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“, kurios iniciatoriai kviečia medelius atnešti ir palikti specialiuose konteineriuose. Iš surinktų eglučių bus gaminamas ekologiškas biokuras.
Prieš Naujuosius metus prekyvietėse atsiranda ir vogtų eglučių.
Kalėdinės eglutės / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Akciją „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ jau šeštus metus iš eilės organizuoja ekologijos verslo bendrovė „Ecoservice“. Kiekvienais metais vis daugiau žmonių prisideda prie šios iniciatyvos, neišmeta eglučių bet kur, o atneša į specialius akcijos konteinerius. Akciją globoja Aplinkos ministerija.

„Džiaugiamės, kad gyventojai yra atsakingi ir supranta, jog per šventes namus puošusios eglutės negalima išmesti bet kur. Reikia tik nedaug pastangų – atnešti žaliaskarę į specialius konteinerius. Tokiu elgesiu neteršime aplinkos ir kitus paraginsime elgtis sąmoningai. Kasmet surenkame vis daugiau medelių“, – sako bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius. 

Šiemet nuo sausio 6 iki 16 dienos specialiais akcijos lipdukais pažymėti „Ecoservice“ konteineriai stovės prie didžiųjų prekybos centrų, kultūros namų bei kitose gyventojams patogiose vietose 12-oje miestų – Vilniuje, Klaipėdoje, Širvintose, Šilutėje, Neringoje, Kazlų Rūdoje, Vilkaviškyje, Varėnoje, Lazdijuose, Lentvaryje, Trakuose bei Pagėgiuose. Informaciją, kur stovės eglutėms skirti konteineriai, galima rasti tinklalapyje www.ecoservice.lt.

Visos į specialius konteinerius atneštos eglutes bus išvežtos į biokuro gamybos įmonę, kur iš jų bus gaminamas ekologiškas biokuras. Lietuvos šilumos tiekėjai juo šildys gyventojų namus. Gyventojai raginami į eglutėms skirtus konteinerius nemesti kitų atliekų.

Pernai gyventojai sunešė daugiau kaip 500 kubinių metrų eglučių, iš kurių buvo pagaminta 50 kietmetrių biokuro. Daugiausiai eglučių į konteinerius sunešė Vilniaus gyventojai – beveik 300 kubinių metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje