Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 23

Prašymai per teismą išieškoti valdininkų padarytą žalą stringa prokuratūroje

Žalą valstybei padarę politikai ar valdininkai, net ir nustačius jų neteisėtus veiksmus, iš balos dažniausiai išlipa sausi. Mėginimai kaltininkus patraukti atsakomybėn dažniausiai subliūkšta dar Generalinėje prokuratūroje, rašo „Lietuvos žinios“.
prokuratura
Prokuratūra.

Valstybės kontrolė bent devynis kartus per pastaruosius penkerius metus prašė ginti viešąjį interesą, teisėsaugai perduodama valstybinio audito duomenis. Tačiau dažniausiai tai baigdavosi Generalinės prokuratūros sprendimu netaikyti viešojo intereso gynimo priemonių.

Pavyzdžiui, prokurorai atsisakė į teismą kreiptis dėl 89 tūkst. eurų (307 tūkst. litų) žalos, padarytos iš pareigų atleidžiant Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus Vytautą Giržadą ir Vitalijų Gailių. Į teismą nesikreipta ir dėl neteisėtai atleistų pačių Generalinės prokuratūros, krašto apsaugos darbuotojų.

„Tai, kad teismų sprendimais atleidimai iš darbo buvo pripažinti neteisėtais, nepreziumuoja įsakymų dėl atleidimo priėmusio asmens kaltės, kas būtų pakankamas pagrindas taikyti materialinę atsakomybę. Kaltė turi būti įrodoma kiekvienu atveju. Nenustačius vienos iš būtinųjų materialinės atsakomybės sąlygų – kaltės – materialinė atsakomybė negalima“, – nurodoma Generalinės prokuratūros raštu pateiktame atsakyme laikraščiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius