Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 17

Pratęsta atranka į Klaipėdos prokurorus

Generalinio prokuroro Algimanto Valantino sprendimu trečiadienį buvo pratęsta atranka į Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas.
Į Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro postą pretenduoja ir Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras G.Danėlius.
Į Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro postą pretenduoja ir Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras G.Danėlius. / „15min“ nuotr.

.„Savo kandidatūras pristatę pretendentai nurodė nors ir skirtingas, tačiau kokybiniu požiūriu lygiavertes savo vadovavimo gaires“, – po pokalbio su kandidatais į šį postą susidariusią vertinimo komisijos nuomonę apibendrino šalies prokuratūros vadovas.

Pasak A. Valantino, apygardos vyriausiasis prokuroras – didelius tarnybinius įgaliojimus apimanti pareigybė, todėl norisi, kad ją užimtų maksimaliai to vertas žmogus. „Paskyrimas užtruko dėl intensyvios mano darbotvarkės – darbinių vizitų, susitikimų, neatidėliotinų procesinių sprendimų“, – paaiškino generalinis prokuroras.

Pratęstoje atrankoje gali dalyvauti ir nauji pretendentai. Jei tokių rastųsi, informacija apie jų išsilavinimą ir darbinę veiklą būtų paskelbta prokuratūros interneto svetainėje. 

Šį postą užimti ketino 6 šiuo metu vadovų pareigas einantys prokurorai, trys iš jų dabar dirbantys Klaipėdoje. Tai miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius, penkioliktus metus dirbantis Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotoju Vytautas Jurkevičius ir šios prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas – Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenijus Michailovskis. Kiti pretendentai dirba Marijampolėje, Vilniuje bei Kaišiadoryse.

Laisvas Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro etatas tapo šių metų balandį, kai suėjus pensiniam amžiui iš pareigų buvo atleistas ilgametis sistemos darbuotojas Ignas Laucius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius