Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Pratęstas Vytauto Pociūno mirties aplinkybių tyrimo terminas

Generalinė prokuratūra pratęsė ikiteisminio tyrimo Vytauto Pociūno mirties aplinkybėms nustatyti terminą.
Vytautas Pociūnas
Vytautas Pociūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo terminas pratęstas iki šių metų pabaigos, t.y. iki gruodžio 31 dienos, penktadienį BNS pranešė Generalinė prokuratūra. Iki tol buvęs ikiteisminio tyrimo terminas galiojo iki birželio 30 dienos.

Generalinė prokuratūra atsisakė BNS nurodyti, ką pavyko nustatyti atliekant šį ikiteisminį tyrimą, nes šie ikiteisminio tyrimo duomenys negali būti viešinami.

Pasak prokuratūros, atsakymai į teisinės pagalbos prašymą nėra gauti.

Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnas beveik prieš penkerius metus žuvo iškritęs pro viešbučio langą Baltarusijoje. Lietuvos prokurorai anksčiau tvirtino, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, bet tyrimas buvo atnaujintas. Jo našlė Liudvika Pociūnienė maždaug prieš metus teigė, kad prokurorų atliktas eksperimentas tik sutvirtino įsitikinimą, jog vyras galėjo būti nužudytas.

„Man tai suteikė pilnesnį įsitikinimą, kad savaiminis iškritimas buvo neįmanomas“, – BNS yra sakiusi našlė, susipažinusi su eksperimento rezultatais. Ji apgailestavo, kad tas darbas nebuvo atliktas anksčiau.

2010 metais Generalinė prokuratūra pranešė, kad eksperimento, kuris atliktas vykdant teismo nutartį, metu buvo tikrinama versija dėl V.Pociūno kritimo per langą mechanizmo – ar jis galėjo pats iškristi pro langą. Prokurorai teigė, kad eksperimento rezultatai prokurorams sudaro pagrindą planuoti tolesnį ikiteisminį tyrimą.

Nuo 2010 metų vasario 12 dienos greta kitų versijų tiriama ir galima karininko V.Pociūno nužudymo versija.

Per atnaujinto ikiteisminio tyrimo laikotarpį atliktos specialistų apklausos, pateiktos užduotys atlikti objektų tyrimą, gautos specialistų išvados. Pasak prokurorų, atlikti vaizdo, trasologinis, pluoštinių medžiagų bei informacinių technologijų tyrimai.

V.Pociūnas žuvo Breste 2006 metų rugpjūčio 23 dieną prieštaringomis aplinkybėmis iškritęs pro viešbučio „Inturist“ kambario langą. Lietuvos generalinė prokuratūra tada tyrimą baigė išvada, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

Tačiau V.Pociūno artimieji ir visuomeninės organizacijos pasiekė, kad per teismus bylos nagrinėjimas būtų kelis kartus atnaujintas.

Trečią kartą, teismui įpareigojus atnaujinti tyrimą, prokurorai pripažino, kad V.Pociūnas galėjo būti ir nužudytas bei ėmė tirti šią versiją.

Šiuo metu VSD vykdo Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį ir yra sudaręs komisiją, kuri iš naujo nagrinėja našlės prašymą išmokėti kompensaciją už žuvusįjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius