Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 04

Pratęsti Ignalinos AE darbo buvo neįmanoma, teigia energetikos viceministras

Paskutinę praėjusių metų dieną sustabdytos Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymo atidėti nebuvo galima, teigia energetikos viceministras Romas Švedas.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pratęsti šios elektrinės darbo buvo negalima. Tai patvirtino Aleksandro Abišalos vadovaujama Vyriausybės komisija. Nors absoliuti dauguma mūsų žmonių pasisakė už Ignalinos AE darbo pratęsimą ir teigiamai žiūri į branduolinę energetiką, žlugo ir referendumas šiuo klausimu“, – „Lietuvos žinios“ pirmadienį cituoja R.Švedą.

Energetikos viceministras kai kurių politikų kalbas, kad reikėjo atidėti Ignalinos AE uždarymą, vadina populistinėmis ir neatsakingomis.

„Ignalinos AE uždarymas jau buvo išsemta tema dar prieš politikų pareiškimus ir diskusijas parlamente. Jei būtume sutarę neuždaryti šios elektrinės, tai būtų reikėję padaryti gerokai anksčiau. Daug kas susiję su technologiniais procesais, kuro pirkimu. Paskui ką nors padaryti buvo per vėlu. Sprendimas uždaryti elektrinę priimtas ratifikavus Lietuvos stojimo į Europos Sąjungos sutartį“, – aiškino R.Švedas.

Daugiau nei ketvirtį amžiaus veikusi Ignalinos AE, kurioje buvo sumontuoti galingiausi pasaulyje atominiai reaktoriai, galutinai nustojo veikusi likus valandai iki 2010-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius