Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 14

Pravieniškėse kilo neramumų: sužeisti nuteistieji, įvestos papildomos pajėgos

15min šaltinių duomenimis, pirmadienio rytą Pravieniškių pataisos namuose grupė nuteistųjų užpuolė kitus nuteistuosius. Incidento metu buvo sužalota keletas žmonių, bent vienas iš jų išvežtas į Kauno klinikas. Faktą apie tarp nuteistųjų įvykusį incidentą patvirtino Kalėjimų departamentas.
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Pravieniškių pataisos namai. Kalėjimų departamento pareigūno / asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Neramumai kilo Drausmės grupėje

15min šaltinių duomenimis, pirmadienį Pravieniškių pataisos namuose, Drausmės grupėje, kilo neramumai. Jų metu grupė nuteistųjų užpuolė kitus kalinius ir juos sužalojo.

Pasak 15min šaltinio, norėjusio išlaikyti anonimiškumą, neramumai kilo, kuomet nuteistųjų grupė užpuolė ir sužalojo čia kalinčius, žemesnei kastai priklausančius asmenis. Konflikto metu buvo naudoti metaliniai strypai.

Šios informacijos atsakingos institucijos oficialiai nepatvirtina.

Kalėjimų departamento nuotr./Pravieniškių pataisos namai
Kalėjimų departamento nuotr./Pravieniškių pataisos namai

Neoficialiomis žiniomis, sužeisti mažiausiai trys žmonės. Vieno iš jų sužalojimai yra rimti. Jis išvežtas į Kauno klinikas.

Į Pravieniškių pataisos namus atsiųstos papildomos pareigūnų pajėgos.

Kalėjimų departamentas: pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kalėjimų departamento komunikacijos specialistė Irmina Frolova-Milašienė, paprašyta suteikti informacijos apie įvykį, patvirtino, kad pirmadienį Pravieniškių pataisos namuose buvo užfiksuotas incidentas tarp nuteistųjų.

Dėl įvykio Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d. (nesunkus sveikatos sutrikdymas). Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-asis skyrius.

Neoficialiomis žiniomis, sužeisti mažiausiai trys žmonės. Vieno iš jų sužalojimai yra rimti. Jis išvežtas į Kauno klinikas.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Informacijos apie konflikto priežastis, sužeistus nuteistuosius ir priemones tam suvaldyti atstovė teigė negalinti suteikti dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo.

Į Drausmės būrį patenka nuteistieji už įvairias nuobaudas. Čia jiems taikoma griežta izoliacija.

Institucijos informacijos neteikia

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė 15min teigė neturinti duomenų apie policijos dalyvavimą įvykyje.

Kauno klinikų komunikacijos tarnybos specialistė Karolina Račkauskienė patvirtino, kad į klinikas buvo pristatyti pacientai iš Pravieniškių pataisos namų, tačiau atsisakė suteikti informacijos, kiek nuteistųjų buvo pristatyta ir kokius sužalojimus jie patyrė.

15min turimais duomenimis, į klinikas buvo pristatyti du nuteistieji, tačiau su incidentu Drausmės grupėje susijęs tik vienas iš jų.

15min bandė susiekti su Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos laikinuoju direktoriumi Gintautu Šarausku. Telefonu atsiliepusi moteris, pažadėjo, jog direktorius perskambins, tačiau jo skambučio 15min iki straipsnio publikavimo nesulaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius