TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 16

Pravieniškėse nuteistieji bus stebimi be prižiūrėtojų

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje viename iš sektorių jau netrukus prižiūrėtojus pakeis stebėjimo įranga, o pareigūnai aplink koloniją patruliuos keturračiais.
Kalėjimų departamento pareigūnai atlieka kratą Pravieniškių pataisos namuose
Kalėjimų departamento pareigūnai atlieka kratą Pravieniškių pataisos namuose / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip BNS sakė laikinasis įstaigos direktorius Dainius Sušinskas, šios priemonės turėtų atsirasti vėliausiai per mėnesį, keičiantis įkalinimo įstaigų apsaugos koncepcijai.

„Trečiajame sektoriuje bus atsisakyta fizinės apsaugos, bus naudojamasi tik inžinerinėmis priemonėmis, veiks reagavimo grupė, kuri reaguos į pažeidimus. Plačiau komentuoti negaliu, nes tai – konfidencialu, bet veiks inžinerinių įrenginių visuma“, – teigė D. Sušinskas.

Anot jo, renovuotame trečiajame sektoriuje šiaurinėje pataisos namų dalyje planuojama perkelti tuos nuteistuosius, kurie bus charakterizuojami teigiamai.

Pirmą keturratį planuojama įsigyti per artimiausius kelis mėnesius, juo bus patruliuojama aplink pataisos namus. D. Sušinskas sako, kad transporto priemonės bus skirtos patruliams, siekiant kontroliuoti asmenų patekimui į draudžiamą zoną, užkirsti kelią nelegaliai per tvorą mėtomiems siuntiniams.

„Praktiškai kiekvieną dieną vyksta draudžiamų daiktų perdavimas: ir šaudoma, ir mėtoma – kas kaip sugalvoja. Procedūros numato, kad per porą mėnesių, galbūt šiek tiek greičiau, turėtumėme įsigyti. Kol kas išgalime vieną, o kaip bus ateityje – gyvenimas parodys“, – sakė D. Sušinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius