Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2018 01 17

Pravieniškių pataisos namų vadovas apie atliktą auditą: „Ne su viskuo sutinkame“

Laikinasis Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius Dainius Sušinskas neskuba smerkti Teisingumo ministerijos atliktame audite neigiamai įvertintų pavaduotojų Arvydo Stankevičiaus ir Raimundo Grabliausko. Taip pat laikinasis vadovas sako nesutinkantis su visais audite išvardytais trūkumais.
Pravieniškių pataisos namai
Pravieniškių pataisos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Sušinskas akcentuoja, kad Teisingumo ministerijos atlikto audito išvados kol yra tik preliminarios. Anot jo, šią savaitę pataisos namai ministerijai pateikė savo matymą ir lauks, kol jų argumentai bus įtraukti į galutinį išvadų variantą.

„Audito išvados yra tik preliminarios dar kol kas. Tai nėra galutinis variantas. Per savaitę pateikiame atsiliepimus į ataskaitoje nurodytus trūkumus, pastabas ir lauksime galutinio įvertinimo. Kai įvertins galutinai Teisingumo ministerijos auditas, tuomet turbūt ir inicijuosime galbūt tarnybinius patikrinimus, o gal viskas dar bus gerai“, – 15min trečiadienį sakė D.Sušinskas.

Per savaitę pateikiame atsiliepimus į ataskaitoje nurodytus trūkumus, pastabas ir lauksime galutinio įvertinimo.

Pasak jo, tarnybiniai patikrinimai gali vykti dėl visų audite minimų asmenų, kurie „kažko nepadarė, kažką ne taip padarė“.

Klausiamas, ar perskaitė preliminarias išvadas, D.Sušinskas sakė pasitikintis pavaduotojais A.Stankevičiumi ir R.Grabliausku. D.Sušinskas tikino, kad ir šis klausimas per ankstyvas.

„Kol kas negaliu pasakyti, ar pasitikiu, ar ne. Čia yra tik tam tikros pastabos, kad buvo taip, o ne kitaip. Tikrai negaliu pasakyti, ar tikrai dabar taip buvo, kaip audito ataskaitoje nurodyta. Tai yra tik tam tikros pastabos. Tai – ne oficialus dokumentas, o projektas“, – teigė jis.

Kol kas D.Sušinskas tiksliai neįvardija, su kuriais audito projekte išdėstytais faktais Pravieniškių pataisos namai nesutinka.

„Pati ataskaita susideda iš 52 lapų. Ten yra pozicijų tikrai nemažai. Yra paminėta ir tai, kas jūsų portale aprašyta. Mes bandėme paaiškinti dėl daugelio atvejų, kad galbūt ne visai mes sutinkame. Negaliu tiksliai dar komentuoti, nes laukiame galutinių audito išvadų“, – sakė pataisos namų vadovas.

Vis dėlto jis tikino, kad visų nurodytų pažeidimų pataisos namai neneigia.

„Nėra, kad mes visiškai nesutiktume. Mes paprasčiausiai darysime išvadas. Galbūt nesutinkame su kategoriškais pasisakymais, kad yra tikrai pažeidimai dėl kai kurių faktų. Mes gal šiek tiek kitaip vertiname kai kurias aplinkybes. Pačioje ataskaitoje taip pat yra parašyta „auditorių nuomone“, bet ne teisės aktais remiantis daromos išvados. Mes bandome paaiškinti, kad vadovavomės teisės aktais, nors pripažįstame, kad kai kur galbūt buvo neūkiškumo, gal buvo neįvertintos visos aplinkybės viešuosiuose pirkimuose ar konkursuose“, – teigė D.Sušinskas.

15min trečiadienį paskelbė preliminarias Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos audito išvadas. Ištyrusi dvejų metų veiklą Teisingumo ministerija nustatė, kad įstaigoje viešieji pirkimai vyko bet kaip, o pataisos namų vadovybės giminaičių darbovietėms sudarytos išskirtinės sąlygos lobti valstybės sąskaita.

Išvadas detaliau ketinama pristatyti trečiadienį rengiamoje spaudos konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius