Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

Prekyba alkoholiu naktimis klesti

Prekeiviai labai greitai paruošė atsaką šalies valdžiai, kuri uždraudė prekiauti alkoholiu nuo 22 iki 8 valandos.
Alkoholis
Prekyba alkoholiu naktį draudžiama, tačiau tai nesunku apeiti. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Prekyba Alkoholis

Vien Kauno savivaldybė baro statusą nuo 2008 metų pabaigos suteikė šešioms nedidelėms parduotuvėms, kuriose nėra netgi stalų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Tokį statusą gavusios įstaigos gali laisvai prekiauti alkoholiniais gėrimais kad ir visą parą. Į pokyčius reagavo ir taksistai. Degtinės ar brendžio butelį klientams jie gali parduoti už tą pačią kainą kaip parduotuvėje, tiesa, už paslaugą jiems reikia sumokėti apie 20 litų.

Tuo, kad draudimą prekiauti alkoholiu naktimis labai lengva apeiti, įsitikino ir „Lietuvos ryto“ žurnalistai.

Sostinės Kalvarijų gatvėje šviečia iškaba „Alkoholiniai gėrimai visą parą“. Šioje parduotuvėje žurnalistams be jokių problemų naktį pavyko nusipirkti alkoholio. Už trauktinės „Raudonos devynerios“ 0,2 litro buteliuką, kurio kaina dieną parduotuvėse – apie 9 litus, teko sumokėti 12,5 lito. Tokiame bare, kur, nepaisant naktinės prekybos draudimo, galima įsigyti bet kokio alkoholio, visų gėrimų kainos aukštesnės 3–5 litais. Tačiau lankytojų netrūksta – net ir vėlų metą tenka stovėti penkių žmonių eilėje.

Panaši situacija ir Kaune. Neseniai baru virtusioje „Brolių juodvarnių“ parduotuvėje apie vidurnaktį pats darbymetis – įvairaus amžiaus vyrai, daugiausia jaunimas, alkoholį perka čia maišais. Kitoje vietoje Kaune – „Onramos“ vadinamame bare už du alaus butelius naktį tereikėjo sumokėti penkis litus – tiki keliasdešimt centų brangiau nei prekybos centruose.

Atliekant žurnalistinį tyrimą paaiškėjo, kad vos vienoje iš baru vadinamoje vietoje stovėjo keli stalai ir kėdės. Nė vienoje prekybos vietoje nebuvo duoti čekiai.

„Brolių juodvarnių“ šeimininkas atskleidė, kad mieste sumažėjus prekyviečių, kuriose naktimis galima įsigyti svaigalų, jo įmonės apyvarta padidėjo maždaug 30 procentų.

Prie pokyčių prisitaikė ir restoranai. Pavyzdžiui, „Čili pica“, „Čili kaimas“ bei „Čili Kinija“ pradėjo siūlyti gerimų išsinešti. Kad naktį galima nusipirkti alaus bei degtinės, neslepia ir Vilniuje esantis laisvalaikio centras GCW.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius