Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Prekybininkai: rytojaus protestas – krizinė situacija

Rytoj vyksiančią masinę protesto akciją įdėmiai stebės ne tik policijos pajėgos, bet ir parduotuvių apsauginiai.
Masinių susibūrimų metu padaugėja vagysčių iš parduotuvių.
Per masinius susibūrimus padaugėja vagysčių iš parduotuvių. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Maxima“ stiprins apsaugą

Šią savaitę Rygoje vykęs mitingas virto masinėmis riaušėmis: buvo siautėjama senamiestyje, daužomi langai bei parduotuvių vitrinos. Dėl šios priežasties prekybos centrai „Maxima“  rytojaus protesto akciją traktuoja kaip krizės situaciją. „Netoli Seimo ir Vyriausybės esančių parduotuvių darbuotojai įspėti ir apmokyti, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, kada kviesti policiją“, – kalbėjo „Maximos" atstovė spaudai R.Saulytė.

Pasak jos, rytoj parduotuvėse budės daugiau apsauginių, bus sustiprinta išorės bei vidaus apsauga. „Atidžiau stebėsime ir parduotuvių vidų, nes per masinius susibūrimus gresia ne vien vandalizmas, bet ir padidėjęs vagysčių skaičius. Bet tikimės, kad žmonės bus sąmoningi ir didelių nuostolių nepatirsime“, – teigė „Maximos“ atstovė.

Apsaugos darbuotojai turi ribotas poveikio priemones, sakė „Iki“ atstovas T. Vaišvila.

„Iki“ santykinai pasyvūs

Parduotuvių tinklo „Iki“ atstovas spaudai Tomas Vaišvila sakė, kad jų pasiruošimas rytojui – santykinai pasyvūs.  

„Informuoti apsaugos darbuotojai, parduotuvių vadovai. Situacija bus stebima – jei kas atsitiktų, bus operatyviai reaguojama ir kviečiama policija“, –  kalbėjo „Iki“ atstovas. Pasak jo, apsaugos darbuotojai turi ribotas poveikio priemones, todėl be policijos pagalbos išsiversti būtų sunku. „Policija turi daugiau fizinių priemonių bei teisinių įgaliojimų nei apsauginiai“, – kalbėjo T. Vaišvila.

„McDonald's“: riaušių nebus

Tačiau ne visi prekybininkai ruošiasi. Prekybos centro „Gedimino 9“ atstovas Vaidas Bučys teigė, kad ypatingo pasiruošimo rytojui neplanuojama. „Apsauga yra perspėta, žino apie mitingą, bet nekasdienių priemonių nesiimsime, stebėsime, kaip viskas vyks“, – sakė V.Bučys ir paminėjo, kad eitynės vyks kitu Gedimino prospekto ruožu, o „Gedimino 9“  gali užkliūti nebent  aikštėje susirinkusiems protestuotojams.  

Šalia Vinco Kudirkos aikštės esantis greitojo maisto restoranas „McDonald's“  ypatingų priemonių taip pat nesiims – dirbs kaip kasdien. „Nemanau, kad Rygos scenarijus gali pasikartoti Vilniuje, todėl apsaugos nestiprinsime. Pavojaus neįžvelgiame“, – sakė „McDonald's“ Lietuvos rinkos vadovė Virginija Girulska.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius