Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 11

Prekybos miestelis „Urmas“ autorių teisių gynėjams turės sumokėti 130 tūkst. litų

Autorių teisių gynėjams iš Kauno bendrovės Prekybos miestelis „Urmas“ pavyko prisiteisti 130 tūkst. litų kompensacijos už radijo stoties „Kauno fonas“ transliacijas prekybos centre.
„Urmo“ prekybos miestelis
„Urmo“ prekybos miestelis / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė įmonės prašymą išaiškinti balandžio 27 dienos šio teismo nutartį, pranešė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas balandį įpareigojo sumokėti Prekybos miestelį „Urmas“ kompensaciją ir pasirašyti sutartis su Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A) ir Lietuvos gretutinių teisių asociacija (AGATA).

Teismas panaikino Vilniaus apygardos teismo pernai spalį priimtą nutartį, kad „Urmo“ valdytojai neturėjo atsakyti už muzikinių kūrinių naudojimą, nes juos prekybos centre transliavo radijo stotis „Kauno fonas“, kuriam „Urmas“ išnuomojo patalpas.

Asociacijos šį sprendimą apskundė ir toliau reikalavo kompensacijos, nes prekybos centras, jų nuomone, su jomis turėjo sudaryti sutartis.

Autorių teisių gynėjai su įmone bylinėjosi nuo 2007-ųjų gruodžio.

Prekybos miestelis „Urmas“ skelbiasi esantis didžiausias prekybos miestelis Lietuvoje. Jo valdomame prekybos komplekse Kaune yra įsikūrę daugiau kaip 1,5 tūkst. prekybos ir paslaugų įmonių, vidutinis lankytojų srautas – 25 tūkst. per dieną. Bazės bendras prekybos plotas – daugiau kaip 65 tūkst. kvadratinių metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius