Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 07

Premjeras: 1,5 mln. Lt parama žiniasklaidai buvo paskirstyta neteisingai

Premjeras Andrius Kubilius teigia, jog dalis lėšų, skirtų regionų žiniasklaidai paremti dėl išaugusios mokestinės naštos, buvo paskirstyta neteisingai. Anot jo, 1,5 mln. Lt paramą gavo dideli laikraščių leidėjai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Iš 3 mln. Lt, kurie buvo skirti paremti žiniasklaidą dėl padidėjusio pridėtines vertės mokesčio, apie 1,5 mln. Lt pateko į vietinę žiniasklaidą. Kita dalis buvo paskirstyta ne taip, kaip planavome. Parama pateko pakankamai stambiems dienraščiams, kurie save kartais vadina regioniniais, kartais nacionaliniais. Aš turiu omeny tokius dienraščius, kaip „Kauno diena“, „Vilniaus diena“, „Klaipėda“ ir „15min“, – po susitikimo su Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos ir Lietuvos periodinės spaudos leidėjų asociacijos vadovais pirmadienį sakė Andrius Kubilius.

Premjero teigimu, kaltę turėtų prisiimti Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, kuris skirstė paramą.

Pasak A.Kubiliaus, Vyriausybė neturi ketinimų įvesti lengvatinį PVM žiniasklaidai: „Mes tikrai neplanuojame to daryti, liekame su tomis pačiomis nuostatomis. Yra geriau kai kurias papildomas sąnaudas kompensuoti iš biudžeto nei grįžti prie nesibaigiančių lengvatų sistemos“.

Be to, anot premjero, bus sudaryta darbo grupė, kuri kitais metais užtikrins tikslingą paramos paskirstymą.

Iš 2009 metų biudžeto skirtais pinigais buvo paremtos 65 žiniasklaidos priemonės. Daugiausiai – 581,3 tūkst. Lt – skirta bendrovės „Diena Media News“ leidžiamai „Kauno dienai“. 296 tūkst. Lt teko „Šiaulių kraštui“, 180 tūkst. – „Sekundei“.

„Diena Media News“ leidžiamiems laikraščiams „Klaipėda“ ir „Vilniaus diena“ skirta atitinkamai 120 tūkst. Lt ir 73,7 tūkst. Lt, „Respublikos“ grupės leidiniui „Vakarų ekspresas“ – 140 tūkst. Lt, Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje leidžiamiems nemokamai platinamiems laikraščiams „15min“ – po 44 tūkst. Lt.

Nuo šių metų sausio spaudai taikomas 19 proc., o nuo rugsėjo – 21 proc. PVM, o iki 2009 metų sausio mėnesio buvo taikomas lengvatinis 5 proc. tarifas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius