Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 08

Premjeras A.Butkevičius: santykiai su Lenkija turi šiltėti, bet dėl to nieko neaukosime

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako norintis kuo greičiau susitikti su Lenkijos premjeru Donaldu Tusku ir aptarti dvišalius santykius, kuriems atsiliepia nesutarimai dėl tautinių mažumų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Mano noras būtų, kad santykiai tarp Lietuvos ir Lenkijos gerėtų. Noriu, kad kuo greičiau įvyktų mano susitikimas su ministru pirmininku D.Tusku. Datą derina mano komanda“, – telefonu iš Sočio BNS sakė Vyriausybės vadovas. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Tuskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Tuskas

Jis atsisakė vertinti Lenkijos opozicinės „Įstatymo ir teisingumo“ partijos finansinę paramą, kuri skirta, kai Šalčininkų valdžia sulaukė 43 tūkst. litų baudos dėl teismo sprendimo nukabinti dvikalbes lenteles nevykdymo: „Kol kas negalėčiau niekaip vertinti. Neturiu pilnos informacijos, kas mokėjo“.

„Manau, kad kaimyniniai santykiai turi šiltėti, turime bendrų strateginių projektų, ir su kaimynais turime sugyventi geriau. Aišku, neturime kažko aukoti, turime gerbti savo valstybę. Diplomatiniais kanalais mes šituos dalykus išspręsime“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Jo nuomonę, įtampą kai kurie politikai kursto sąmoningai, siekdami gauti daugiau paramos prieš gegužę vyksiančius Europos Parlamento rinkimus.

„Blogiausia, kad artėja Europos Parlamento rinkimai ir kai kurie politikai siekia užsidirbti dividendų įvairiais būdais“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius