Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Premjeras: A.Čaplikui atsistatydinti dar per anksti

Tik sulaukus daugiau informacijos iš teisėsaugos institucijų bus galima daryti išvadas dėl sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko likimo, įsitikinęs šalies premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
„Kol kas daugiau neturime jokios informacijos. Nei mes, nei ministras. Kai tos informacijos bus daugiau, bus galima vertinti situaciją, daryti išvadas. Šiuo atveju pats ministras turi įvertinti situaciją“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

15min.lt primena, kad praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė sveikatos apsaugos viceministrą Artūrą Skiką. Jis įtariamas kišininkavimu, teismas A.Skiką leido sulaikyti suimtą 14 parų.

Kalbėdamas su žurnalistais A.Kubilius pažymėjo ir tai, kad A.Čaplikas turi prisiimti atsakomybę už jo vadovaujamoje ministerijoje vykstančius dalykus.

„Sveikatos ministras turi prisiimti atsakomybę už tai, kad sveikatos sistemoje ir Sveikatos ministerijoje būtų efektyviai kovojama su korupcija. Sveikatos apsaugos sistema yra viena iš labiausiai pažeistų, todėl ministrui tenka labai didelė atsakomybė, kad bendradarbiaujant su teisėsaugos institucijomis viskas keistųsi kita puse, – sakė premjeras. – „Kita vertus, tikiuosi, kad ministro vykdomos reformos sveikatos apsaugos sistemoje mažins prielaidas keroti korupcijai.“

Savo ruožtu praėjusią savaitę po šalies vadovės Dalios Grybauskaitės susitikimo su STT vadovu Žimantu Pacevičiumi prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys teigė, kad prezidentė neatmetė galimybės, jog tyrimui pasibaigus ar paaiškėjus daugiau minėtos operacijos detalių gali būti iškeltas ir liberalcentristų deleguoto sveikatos apsaugos ministro A.Čapliko politinės atsakomybės klausimas.

Ministras A.Čaplikas šią savaitę atostogauja. Kaip pranešė spauda, seniau ministras planavo vykti atostogų į Italiją, bet dėl kilusio korupcijos skandalo buvo priverstas likti Lietuvoje. Susisiekti su juo telefonu nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius