Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 01

Premjeras aiškinsis, kodėl VMI viršininko postą palikęs M.Kaseliauskas išmetė jo įpėdine vadintą V.Vildžiūnaitę

Premjeras Algirdas Butkevičius aiškinsis, kodėl iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) buvo atleista jos viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė. Ministras pirmininkas tikino, kad dėl to kalbėsis ir su finansų ministru, ir su VMI darbuotojais. VMI viršininko postą paliekantis M.Kaseliauskas ją atleido paskutinę darbo dieną. V.Vildžiūnaitė buvo vadinama realiausia jo įpėdine.
Vilma Vildžiūnaitė
Vilma Vildžiūnaitė / Kadras iš „Youtube“
„Finansų ministras paklausė Mokesčių inspekcijos vadovo, dėl kokių priežasčių jis atleido savo pavaduotoją ir finansų ministras, gavęs šitą informaciją, informuos mane. Ir aš šiandien ryte taip pat tikiuosi, kad man pavyks pasikalbėti su vienu iš pavaduotojų. Laukiu jo skambučio, kad telefonu pateiktų man informaciją, kodėl taip buvo pasielgta. Šiandien dar komentuoti būtų per anksti, neturiu visos informacijos“, – antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, bus aiškinamasi, ar V.Vildžiūnaitė atleista dėl interesų turinčių asmenų veiksmų.

Pasak premjero, bus aiškinamasi, ar V.Vildžiūnaitė atleista dėl interesų turinčių asmenų veiksmų.

„Aš ponią Vildžiūnaitę pažįstų labai seniai, kaip dirbęs ir Finansų komiteto pirmininko pareigose, ir buvęs finansų ministras, tai ji man kaip darbuotoja pagal kompetenciją palikusi gerą įspūdį, bet šiandien negalėčiau pasakyti, ar tai yra suinteresuotos grupės, ar ne, bet mes elgsimės labai principingai. Išsiaiškinsim ir matysim, jeigu yra kažkieno daryti blogi ketinimai, pažeisti įstatymai, tai bus kreiptasi į teisėsaugos institucijas“, – tikino premjeras.

Buvęs VMI viršininkas M.Kaseliauskas, kurio paskutinė darbo diena buvo pirmadienį, savo pavaduotoją V.Vildžiūnaitę.atleido esą už šiurkštų tarnybinį nusižengimą. Buvusi valstybės tarnautoja BNS teigė, kad sprendimą skųs teismui.

Finansų ministras Rimantas Šadžius pirmadienį iš VMI pareikalavo informacijos, kodėl atleista V.Vildžiūnaitė, kuri buvo laikoma realiausia kandidate pakeisti 9 metus VMI vadovavusį M.Kaseliauską.

V.Vildžiūnaitė praėjusį penktadienį atleista, nes esą dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas, kuriame dalyvavo valstybei skolinga bendrovė. Tuo tarpu pareigūnė aiškino, kad įmonė tuo pat metu turėjo 78 centų skolą dėl PVM delspinigių ir maždaug 160 litų permoką, tad ji pasirašė raštą, kuriame nurodyta, jog įmonė nėra skolinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius