-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 07

Premjeras Algirdas Butkevičius apie kaltinimus švietimo ir mokslo ministro žmonai nežinojo

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad prieš pritardamas Darbo partijos atstovo Dainiaus Pavalkio kandidatūrai į švietimo ir mokslo ministrus nežinojo apie kaltinimus sukčiavimu jo žmonai architektei Editai Pavalkienei.
Dainius Pavalkis
Dainius Pavalkis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ne, tikrai nežinojau“, – žurnalistų paklaustas, ar jam buvo žinoma apie švietimo ir mokslo ministro žmonai keliamus kaltinimus, sakė A.Butkevičius.

Jis pripažino apie tai jau pasikalbėjęs su pačiu ministru ir iš jo išgirdęs, kad „jo žmona tikrai yra nekalta ir teismas jokių kaltinimų jai neturėtų pareikšti“.

Premjeras nevertino, ar D.Pavalkio žmonos byla nemeta šešėlio visai Vyriausybei ar bent švietimo ir mokslo ministrui, tačiau pripažino, kad E.Pavalkienę teismui pripažinus kalta klausimas dėl D.Pavalkio galimybių eiti ministro pareigas būtų keliamas iš naujo.

„Čia yra atskiras klausimas ir, aš manau, šis klausimas tada grįžtų prie svarstymo“, – teigė premjeras. 

Primename, kad LNK televizijos laida „Alfa savaitė“ sekmadienį pranešė, kad Kauno prokurorai prašo „darbiečio“ D.Pavalkio žmoną architektę E.Pavalkienę pripažinti kalta didelės vertės sukčiavimo byloje ir nubausti realia trejų metų laisvės atėmimo bausme.

Pats ministras sako, kad laukiama išteisinančio teismo sprendimo. Pasak jo, net jei žmona būtų nuteista, tai nereiškia, kad jis pats negali eiti ministro pareigų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius