Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 20

Premjeras Algirdas Butkevičius apie stojimą į EBPO: „Laukia sunkus darbas“

Vyriausybės pasitarime pirmadienį išklausyta Užsienio reikalų ministerijos informacija apie Lietuvos pasirengimą narystei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO), artimiausio laikotarpio užduotis ir planus koordinuojant pasirengimą deryboms dėl narystės šioje organizacijoje.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Stojimo į EBPO procesas reikalaus visų institucijų bendrų pastangų. Laukia sunkus darbas. Atskaitingumas ir atsakomybė – esminiai kriterijai, kurių Vyriausybė reikalaus iš kiekvienos institucijos pagal kompetenciją“, – sakė premjeras Algirdas Butkevičius, Vyriausybės nariams išklausius pateiktą informaciją.

Premjeras paprašė atkreipti ypatingą dėmesį į Lietuvos politikos sričių peržiūrų EBPO būstinėje kokybę, nes šios peržiūros – puiki proga pristatyti Lietuvos pažangą bei investicinį klimatą. Tokių pristatymų turinys ir kokybė lems Lietuvos įvaizdį EBPO.

EBPO yra kompleksinė organizacija, kuri stengiasi numatyti ir reguliuoti globalios ekonomikos vystymuisi įtaką darančius procesus, tarnauja kaip tyrimų platforma šalių narių ekspertams įvairiose valstybės valdymo srityse. Tai unikalus forumas, kuriame susirinkusios valstybės formuoja bei plėtoja naujas ekonominės bei socialinės politikos gaires, kurios vėliau perkeliamos į praktinį valstybių gyvenimą. Dar 2000 m. Vyriausybės programoje buvo atspindėtas šalies siekis tapti EPBO nare, o oficialų prašymą stoti į organizaciją Lietuva įteikė 2002 m. Siekis užtikrinti sklandų pasirengimą Lietuvos narystei EBPO yra įtrauktas į Vyriausybės 2016 m. veiklos prioritetus.

2015 m. balandžio 9 d. EBPO Taryba vienbalsiai rekomendavo pradėti derybas dėl Lietuvos prisijungimo prie EBPO. Galutinis sprendimas dėl plėtros bus tvirtinamas 2015 m. birželio 3–4 d. EBPO Ministrų Taryboje Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius