-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 03

Premjeras Algirdas Butkevičius: daugiau lėšų gynybai krašto apsaugos ministras neprašo

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad krašto apsaugos ministras Juozas Olekas neprašo skubiai didinti Lietuvos gynybos finansavimo, nors tai būtų galima padaryti. Premjeras pirmadienį buvo priverstas apie Ukrainą kalbėti dukart. Nepakviesta į pasitarimą prezidentūroje, atskirą susitikimą su kariškiais bei Vyriausybės atstovais surengė Seimo pirmininkė, Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Esant būtinumui mes tai padarytume, bet kol kas krašto apsaugos ministras pasakė, kad šiuo metu biudžeto asignavimai yra suplanuoti atsakingai. Kol kas jie nemato jokių pavojų, kad galėtų pritrūkti lėšų. O 2015 m. tikrai asignavimai Krašto apsaugos ministerijai didės. Jei atsirastų būtinumas, tai mes visada pasiruošę ateiti į Seimą ir peržiūrėti asignavimus“, - po Seimo valdybos posėdžio sakė A.Butkevičius.

Seimo pirmininkė mano, kad finansavimas gynybai gali didėti anksčiausiai kitąmet.

Tarėsi atskirai

L.Graužinienė skubų Seimo valdybos posėdį surengė po to, kai nesulaukė kvietimo į pirmadienį ryte prezidentūroje vykusį pasitarimą Ukrainos klausimais. Prezidentė ryto susitikimą pavadino „beveik Valstybės gynimo taryba“, o L.Graužinienė sako, kad ten pakako Seimo vicepirmininkų dalyvavimo.

„Tikrai situacija valstybėje yra rami ir nebuvo būtinybės kviesti Tarybą“, - sakė ji.

Šis klausimas pernelyg svarbus, kad kalbėtume apie vidines intrigas, - teigė L.Graužinienė.

Paklausus, ar Seimo pirmininkė neįsižeidė buvusi nepakviesta, L.Graužinienė tikino, kad „šis klausimas pernelyg svarbus, kad kalbėtume apie vidines intrigas“.

Premjeras A.Butkevičius tuo tarpu apie Ukrainą kalbėti pirmadienį buvo priverstas dukart. Jis lankėsi ir susitikime pas Dalią Grybauskaitę, ir pas L.Graužinienę. 

L.Graužinienė teigė, kad Seimo valdyba susitikime su karininkais, premjeru ir ministru J.Oleku aptarė būdus, kaip į situaciją Ukrainoje galėtų reaguoti Lietuvos Seimas. Pasak jos, buvo derinami rezoliucijų projektai, kurie tuo pat metu rengiami jungtiniame  Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos ir Užsienio reikalų komitetų posėdyje. Be to, kalbėtasi, ar nevertėtų sudaryti trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos asamblėjos organizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius