Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 10

Premjeras Algirdas Butkevičius JAV prekybos atstovui išdėstė Lietuvos privalumus

Penktadienį ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Jungtinėse Amerikos Valstijose susitiko su šalies prekybos atstovu Michaelu Fromanu, kuriam išdėstė Lietuvos, kaip prekybos partnerės, privalumus.
Algridas Butkevičius
Algridas Butkevičius / Jono Petronio nuotr.

„Džiaugiuosi galimybe su jumis susitikti ir aptarti mūsų šalių ekonominio bendradarbiavimo perspektyvas“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime cituojamas premjeras. Vyriausybės vadovo teigimu, Lietuvai ir JAV pavyko sukurti tvirtą abipusiai naudingo ekonominio bendradarbiavimo platformą – vis daugiau JAV bendrovių renkasi Lietuvą kaip trampliną į Europos Sąjungos (ES), Šiaurės valstybių ir Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalių rinkas.

Premjeras akcentavo, kad 2013 m. Lietuvai puikiai pavyko atremti neigiamus išorės ir vidaus veiksnius ir išlikti viena iš sparčiausiai augančių ES valstybių. Lietuvos BVP padidėjo 3,2 procento; 2014 m. prognozuojamas 2,9 procentų, o 2015 m. – 3,4 procentų BVP augimas atsižvelgiant į galimas rizikas dėl geopolitines padėties.

„Norėčiau pasidžiaugti tuo, kad 2013 m. birželio mėnesį Pasaulio banko paskelbtame „Doing Business“ sąraše Lietuvai tenka 17-ta vieta. Lyginant su praėjusiais metais, Lietuva padarė didžiulę pažangą ir pakilo iš 27 į 17 poziciją. Tai rodo mūsų pastangas, kuriomis siekiame ir toliau gerinti sąlygas prekybai ir investicijoms“, – aiškino premjeras.

Ministras pirmininkas teigė, jog Lietuva gali pasiūlyti puikią aplinką JAV investicijoms.

Ministras pirmininkas teigė, jog Lietuva gali pasiūlyti puikią aplinką JAV investicijoms, be to, čia yra daug galimybių plėtoti dvišalį bendradarbiavimą informacinių technologijų, finansinių paslaugų, gamtos mokslų ir didelės pridėtinės vertės gamybos srityse, kur JAV turi daug patirties, o Lietuva gali pasiūlyti patrauklias investavimo sąlygas.

Premjeras taip pat pasidžiaugė gerais Lietuvos ir JAV intensyvėjančio bendradarbiavimo rezultatais kosminės erdvės srityje – pernai į kosmosą buvo paleisti du pirmieji Lietuvos palydovai. „Tai istorinis momentas mūsų šaliai, kuri žengia tik pirmuosius žingsnius kosmoso mokslo srityje. Palydovų paleidimas buvo tiesioginis Jungtinių Amerikos Valstijų Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) ir Kauno technologijos universiteto, Kosmoso mokslų ir technologijų instituto bei Vilniaus universiteto bendradarbiavimo rezultatas“, – sakė ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius