Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 11

Premjeras Algirdas Butkevičius kalbą Seime skaitė su paruoštuke, kaip ištarti IBM: „ai bi em“

Šeštadienį kalbą Seime skaitęs Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius naudojosi paruoštuke, kurioje buvo nurodyta, kaip ištarti pasaulinės korporacijos IBM pavadinimą.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Visa premjero kalba su žiniasklaida pasidalijo Lietuvos Vyriausybės kanceliarijos Spaudos tarnyba. Ji buvo patalpinta oficialiame Vyriausybės tinklalapyje.

Panašu, kad įkeldami kalbą į tinklalapį premjero padėjėjai pamiršo ją suredaguoti ir publikavo tokią, kokia buvo paruošta skaityti premjerui.

Todėl kalboje liko ne tik daugybė skyrybos klaidų, bet ir paruoštukė, kaip teisingai ištarti pasaulinės korporacijos IBM pavadinimą.

„Kaip rodo naujausia IBM (ai bi em) ataskaita apie tarptautinių investicijų plėtros tendencijas („Global Location trends 2016“), Lietuva užima 10 vietą pasaulyje pagal tiesioginių užsienio investicijų projektų planuojamas sukurti darbo vietas milijonui gyventojų ir pagal šį rodiklį pralenkė Baltijos kaimynes“, – rašoma lrv.lt publikuotoje premjero kalboje.

Premjero kalbos paruoštukė
Premjero kalbos paruoštukė

IBM pavadinimas premjerui neturėtų būti naujiena, mat ši pasaulinė korporacija turi padalinį ir Lietuvoje.

IBM buvo pirmoji pasaulinė IT kompanija, 1992 m. įžengusi į Lietuvos rinką. Pirmieji Lietuvos rinkai pristatyti nešiojamieji kompiuteriai buvo IBM „ThinkPad“, bendrovė įdiegė pirmuosius Lietuvoje bankų automatus bei daugelį kitų naujovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius