-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

Premjeras Algirdas Butkevičius kitą savaitę lankysis JAV

Premjeras Algirdas Butkevičius ir jo vadovaujama delegacija kitą savaitę lankysis Jungtinėse Amerikos Valstijose – Vašingtone, Pitsburge, Los Andžele ir Čikagoje. Vyriausybės Spaudos tarnybos teigimu, šis vizitas dar labiau sustiprins strateginę JAV ir Lietuvos partnerystę, suteiks naujų impulsų dvišaliam ekonominiam bendradarbiavimui.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausybės vadovas su aukštais JAV pareigūnais ketina aptarti gynybos ir energetinio saugumo klausimus, šios šalies verslininkams ir investuotojams pristatyti Lietuvos investicinę aplinką ir galimybes JAV verslui mūsų šalyje. Lankydamasis JAV A.Butkevičius taip pat susitiks su ten gyvenančia lietuvių bendruomene.

Susitikime Vašingtone su JAV viceprezidentu Joe Bidenu, Vyriausybės vadovas planuoja aptarti aktualias transatlantines ir regiono temas, gynybos ir energetinio saugumo klausimus. Taip pat numatyti premjero A. Butkevičiaus susitikimai su JAV prekybos atstovu Michaelu Fromanu, komercijos sekretore Penne Pritzker. Tikimasi JAV verslininkus sudominti galimybėmis investuoti į informacinių technologijų, finansinių paslaugų ir  gyvosios gamtos mokslų sektorius.  

Kalbės apie energetiką ir ekonomiką

Susitikime su Energetikos sekretoriumi Ernestu Monizu Vyriausybės vadovas pristatys Klaipėdos SGD terminalo statybų eigą bei Lietuvos ir Lenkijos dujotiekių jungties projektą (GIPL), aptars skalūnų dujų gavybos ir eksporto perspektyvas.

Rusijai taikant embargą maisto produktams iš ES, Lietuva itin suinteresuota plėtoti prekybos ryšius su JAV mėsos produktų srityje, todėl tikimasi, jog šis Lietuvos Vyriausybės vadovo vizitas paspartins sprendimus dėl JAV rinkos atvėrimo lietuviškai kiaulienai ir jautienai. Apie tai premjeras planuoja kalbėtis susitikime su Žemės ūkio sekretoriumi Thomasu Vilsacku.

A.Butkevičius su JAV administracijos pareigūnais aptars Lietuvos narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) perspektyvas ir prisijungimo prie Eurozonos teikiamus privalumus.

Vizito metu bus pasirašoma Lietuvos bendradarbiavimo su NASA sutartis ir susitarimas dėl privačios Pitsburgo universiteto medicinos centro klinikos steigimo Vilniuje.

Vizito metu daug dėmesio bus skiriama naujų rinkų ir investicijų paieškoms, abiejų šalių mokslininkų bendradarbiavimo stiprinimui. Vyriausybės vadovas apie tai kalbės su Amerikos ir Lietuvos verslo tarybos nariais, Los Andželo miesto verslo bendruomene. Lietuvos ir JAV mokslininkų bendradarbiavimas tyrimų ir inovacijų srityse bus aptariamas susitikimuose su NASA administratoriumi Robertu Lightfootu bei Pitsburgo universiteto Medicinos centro vadovu Jeffriu Romoffu, taip pat lankantis Stanfordo tyrimų institute.

Vizito metu bus pasirašoma Lietuvos bendradarbiavimo su NASA sutartis ir susitarimas dėl privačios Pitsburgo universiteto medicinos centro klinikos steigimo Vilniuje. Lietuvos Vyriausybės vadovas paskelbs apie Lietuvos generalinio konsulato įkūrimą Los Andželo mieste.     

Vešėdamas JAV, premjeras A. Butkevičius susitiks su lietuvių bendruomene ir Amerikos lietuvių tarybos nariais, dalyvaus Lietuvos Generalinio konsulato 90-mečio minėjimo renginyje, apsilankys JAV Holokausto muziejuje.

Numatyta, kad premjeras duos bent tris interviu JAV žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius