Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2015 09 15

Premjeras Algirdas Butkevičius: „Nepatvirtinus socialinio modelio, Lietuva taps nekonkurencinga“

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad šiemet būtina priimti socialinį modelį ir su juo susijusius įstatymų pakeitimus, mat kitąmet – prieš rinkimus – to padaryti jau bus nebeįmanoma. O jeigu socialinis modelis nebus patvirtintas, įspėja premjeras, jau po dvejų trejų metų Lietuva taps nekonkurencinga.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu mes jo nepriimtume, tai per 2–3 metus šalis taptų nekonkurencinga. Reikia suvokti, mąstyti į priekį ir matyti, kas dedasi pasaulyje”, – lankydamasis opozicinės Liberalų sąjūdžio partijos frakcijos posėdyje antradienį sakė premjeras.

Pasak jo, Darbo kodekso pakeitimai bus naudingi darbuotojams, nes jiems bus leista lengviau įsidarbinti, lengviau keisti darbą, o moterims „kaip Šveicarijoje“ bus leista dirbti pusę darbo dienos.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis pritarė premjerui, kad socialinį modelį būtina patvirtinti ir garantavo, kad liberalai padės tai padaryti, jei kiti koalicijos partneriai pasiduos aistroms.

Antradienį socialinį modelį toliau svarsto Trišalė taryba.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė paėjusią savaitę teigė, jog būtų geriausia, jei Vyriausybė atsiimtų savo pateiktus socialinio modelio projektus, tačiau premjeras atsisakė tai daryti. Seimo teisininkai vien Darbo kodekso projektui pateikė 152 pastabas ir tvirtina, kad yra nerealu jį priimti iki metų pabaigos.

Tačiau premjeras antradienį Liberalų sąjūdžio frakcijoje sakė, kad jis socialinio modelio klausimu neatsitrauks ir lieka įsitikinęs, kad jį būtina kuo greičiau priimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje