-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 12

Premjeras Algirdas Butkevičius reikalauja ieškoti galimybių pratęsti renovacijos programą

Trečiadienį premjeras Algirdas Butkevičius, susitikęs su Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu, Druskininkų meru ir savo partijos kolega Ričardu Malinausku bei asociacijos direktore Roma Žakaitiene ir aptaręs daugiabučių namų renovacijos eigą, įpareigojo Aplinkos ministeriją skubiai ieškoti galimybės, kaip pratęsti valstybės skiriamą paramą daugiabučių renovacijai.
Renovuojamas Gerosios Vilties g. 18 namas
Renovuojamas Gerosios Vilties g. 18 namas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Daugiabučių namų renovacijos pagal naują modelį procesas įsibėgėjo. Džiaugiamės savivaldybių iniciatyva į renovacijos sąrašus įtrauktų daugiabučių skaičiumi, kuris siekia pustrečio tūkstančio.

Tiems, kurie pritaria namų renovacijai ir suskubo įgyvendinti projektus, skiriama Vyriausybės parama jų įgyvendinimui. Pagal dabartinę tvarką, gyventojams suteikiama 40 proc. valstybės parama renovacijos projektams įgyvendinti, jeigu jie statybos rangos darbų sutartis daugiabučiui atnaujinti sudaro iki šių metų gruodžio 31 d., o patį projektą įgyvendins iki 2015 m. spalio 1d.“, – sako premjeras.

Pasak savivaldybių asociacijos vadovų, renovacijos rangos darbų pirkimas užtrunka, nes trūksta kvalifikuotų ir pajėgių rangovų, galinčių laiku įvykdyti įsipareigojimus.

„Šiuo metu būstų savininkams ir administratoriams didelį nerimą kelia klausimas, ar jie suspės nupirkti statybos darbus ir pasirašyti rangos darbų sutartis iki 2014 m. gruodžio 31 d., taip  užsitikrindami valstybės finansinę paramą projektams įgyvendinti. Manau, kad renovacija yra viena priemonių, kuria mažinamos sąskaitos už šildymą, tai galimybė didinti energetinį efektyvumą. Esu įsitikinęs, jog reikia ieškoti galimybės valstybės paramai pratęsti. Todėl kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija raginame Aplinkos ministeriją kuo skubiau ieškoti galimybių, kaip tą paramą pratęsti bent metams“, – teigia Vyriausybės vadovas A. Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius