-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 14

Premjeras Algirdas Butkevičius su oficialiu vizitu lankysis Turkmėnistane

Sekmadienį ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius išvyks oficialaus dviejų dienų vizito į Turkmėnistaną, kur susitiks su šios šalies prezidentu Gurbanguliu Berdimuchamedovu, Turkmėnistano parlamento atstovais, taip pat dalyvaus Lietuvos–Turkmėnistano verslo forumo atidaryme.
Turkmėnistano prezidentas Gurbangulis Berdimuchamedovas
Turkmėnistano prezidentas Gurbangulis Berdimuchamedovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turkmėnistanas – auganti ir perspektyvi rinka Lietuvos investicijoms, todėl reikia plėsti bendradarbiavimo kelius į šį Vidurio Azijos regioną, turtingą gamtinėmis dujomis. Kartu turime  apsvarstyti ir alternatyvių energijos tiekimo šaltinių į Lietuvą galimybes“, – pranešime spaudai cituojamas ministras pirmininkas.

Vizito metu bus pasirašyta dvišalė sutartis dėl pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo išvengimo bei mokesčių slėpimo prevencijos ir susitarimas dėl ekonominio bendradarbiavimo. 

Premjeras vizito metu lankysis Turkmėnistano sostinėje Ašchabade ir prie Kaspijos jūros esančiame Turkmėnbašio uoste. Čia Lietuvos Vyriausybės vadovas apžiūrės jūros uosto ir naftos kompleksą bei susitiks su Turkmėnbašio gubernatoriumi. Į Vilnių ministras pirmininkas grįš trečiadienį.

Pernai Lietuvos ir Turkmėnistano prekybos apyvarta, lyginant su 2011 metais, išaugo 46 proc., o Lietuvos eksportas į Turkmėnistaną per tą patį laiką padidėjo 66 proc. 

Turkmėnistanas užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal gamtinių dujų atsargas ir įeina į medvilnės augintojų dešimtuką. Pastaraisiais metais Turkmėnistanas siekia pritraukti užsienio investicijas į tekstilės ir komunikacijos sektorius, vykdo atvirų durų prekybos politiką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius