Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 15

Premjeras Andrius Kubilius lieka geros nuomonės apie Vitalijų Gailių, Raimundo Palaičio elgesio nevertina

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienio popietę dar kartą pakartojo, kad jo iki dabar nepasiekė Valstybės saugumo departamento (VSD) Vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui pateikta informacija, kuria remdamasis R.Palaitis atleido Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovą Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

„Aš nesu gavęs tokios informacijos, kuri man leistų vertinti pono V.Gailiaus veiklą, kaip netinkančią pareigoms, kurias jis iki šiol užėmė, arba, kuri leistų galvoti, kad jis tikrai negali toliau dirbti su valstybės paslaptimi“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė A.Kubilius.

Be to, jis pareiškė, kad tol, kol neturi visos informacijos, negali vertinti ir R.Palaičio veiksmų pagrįstumo.

Anot premjero, dabartinėje situacijoje labai svarbu, kad teisėsauga ir slaptosios tarnybos nesislapstytų po valstybės paslapties šydu ir tinkamai informuotų visuomenę apie kilusius įtarimus.

„Aš tikiuosi, kad iš tiesų Seimui atskaitingos institucijos Generalinė prokuratūra ir VSD pateiks komitetams visą informaciją, kad visuomenė neliktų nežinioje. Norėčiau konstatuoti, kad visuomenės netenkina vis dar pasitaikantis įprotis tokius dalykus paversti valstybės paslaptimi“, – pažymėjo A.Kubilius.

Pasak jo, Generalinė prokuratūra turėtų nedelsiant pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo informacijos apie planuojamą „Snoro“ nacionalizavimą nutekinimo. „Ši spraga turėtų būti nedelsiant likviduota“, sakė premjeras.

Pagal įstatymus, VSD informaciją turi teikti visiems trims aukščiausiems valstybės vadovams: prezidentei, Seimo pirmininkei ir premjerui.

Primename, kad Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis trečiadienį iš pareigų atleido Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

R.Palaitis tokį sprendimą pagrindė VSD suteiktu teikimu ir informacija, tačiau jos negavę pareiškė ir premjeras, ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Tuo tarpu prezidentė trečiadienį stojo į R.Palaičio pusę pareikšdama, kad ant V.Gailiaus ir V.Giržadokrinta įtarimų šešėlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius