-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 13

Premjeras Andrius Kubilius: naujos atominės statyba regione sukurtų iki 6 tūkst. darbo vietų

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius tęsia tradicines išvykas į Lietuvos regionus ir šiandien lankosi Zarasų rajone. Premjeras susitiko su Zarasų rajono savivaldybės meru Arnoldu Abramavičiumi ir Visagino savivaldybės mere Dalia Štraupaite. Dalykinio pokalbio metu buvo aptartos regiono ekonominės problemos, pasiekimai ir Visagino atominės elektrinės (VAE) būsima įtaka šiam regionui. Merai teigiamai vertina būsimo VAE projekto naudą regiono ekonominei ir socialinei raidai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad premjeras A.Kubilius atkreipė dėmesį, kad vien naujos jėgainės statybos laikotarpiu šiame regione bus sukurta iki 6 tūkstančių darbo vietų, ir tai bus neabejotina nauda visam regionui, jo gyventojams bei vietiniam verslui.

„Saugi ir aplinkos neteršianti Visagino atominė elektrinė pakeis sustabdytus Ignalinos AE reaktorius ir bus eksploatuojama ne mažiau kaip šešiasdešimt metų. Šiam projektui įgyvendinti bus reikalinga įvairių sričių specialistų ir verslo atstovų pagalba. Skaičiuojama, kad investicijos į regioninį Visagino AE projektą gali siekti iki 5 mlrd. eurų. Praėjusiais metais atliktas vertinimas parodė, kad tinkamai pasirengęs vietinis verslas gali pretenduoti į darbus, kurių vertė iki 30 proc. visos AE projekto vertės, o tai yra apie 4 mlrd. litų“, – priminė A. Kubilius.

Pasak premjero, didžioji dalis šių investicijų „bus įdarbinta“ būtent šiame regione. Ministro pirmininko teigimu, nesuklystume pasakę, jog šitas regionas labiausiai laukia VAE investicijų, tai rodo ir 2011 m. lapkričio mėn. visuomenės nuomonės apklausų bendrovės „Spinter“ atlikto tyrimo duomenys – net 88 proc. Visagino gyventojų ir 66 proc. aplinkinio Visagino AE regiono – Ignalinos, Zarasų ir Visagino savivaldybių – gyventojų pritaria naujos AE statybai. Teigiamą Visagino AE projekto naudą verslui mato 63 proc. apklaustų verslininkų ir įmonių vadovų. Visuomenės apklausos rodo, kad gyventojai palaiko branduolinės energetikos plėtrą (šaltinį rasite čia).

15min.lt Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos „Hitachi“ tikisi iki 2020 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia nebeveikiančios Ignalinos AE. Vyriausybė planuoja, kad naujos jėgainės statyba prasidės 2015–2016 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius