Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Premjeras Andrius Kubilius apie atominę jėgainę Baltarusijoje: tikiuosi, kad saugumo reikalavimai rūpės ir investuotojams

Premjeras Andrius Kubilius tvirtina, kad dėl įvykių Japonijoje Lietuva neatsisako planų statyti Visagino atominę elektrinę (AE), tačiau toliau žeria priekaištus dėl jėgainės Baltarusijoje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaimynų prie Astravo planuojama statyti AE būtų nutolusi vos 50 km nuo Vilniaus. Ministras pirmininkas priminė, jog Lietuva ne kartą išsakė priekaištus Baltarusijai dėl poveikio aplinkai vertinimo ir ne kartą skelbė nesanti patenkinta baltarusių atsakymais į iškeltus klausimus.

„Klausimas nesiejamas su siena. Jis siejamas su didžiaisiais miestais ir keliamas klausimas dėl visų tarptautinių standartų ir konvencijų“, – kalbėjo A.Kubilius.„Tikiu, kad po Japonijos probleminių įvykių tarptautinės organizacijos skirs žymiai daugiau dėmesio visų planuojamų ar statomų atominių elektrinių saugumo reikalavimams, tame tarpe ir tokiose šalyse kaip Batarusijoje“, – ketvirtadienį sakė A.Kubilius. Jis taip pat pareiškė tikįs, jog į saugumo reikalavimus atsižvelgs ir galimi investuotojai.

Tuo tarpu Baltarusijos Aplinkos ministerijos pareigūnai atšauna nesuprantą, kodėl Lietuva piktinasi arti jos sienos statoma AE, jeigu pati nori statyti naują jėgainę vos keli kilometrai nuo Baltarusijos. „Klausimas nesiejamas su siena. Jis siejamas su didžiaisiais miestais ir keliamas klausimas dėl visų tarptautinių standartų ir konvencijų, kurių visi privalo laikytis nepaisant to, kur planuojama statyti savo elektrines“, – kalbėjo A.Kubilius.

Žurnalistams patikslinus, kad nemažas Latvijos miestas Daugpilis yra vos už 30 kilometrų nuo planuojamos Visagino AE statybvietės, premjeras  pakartojo, jog Lietuva vykdo visas tarptautines kovencijas ir įsipareigojimus, o poveikio aplinkai vertinimas mūsų šalyje organizuotas pagal aukščiausius standartus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius